top of page

אורז מוקפץ עם ירקות (KHAO PAD)

עודכן: 7 ביולי 2020

צמחוני | כשר |

אורז עם ירקות וביצה, מנה קלה מהירה צבעונית וטעימה.

זו בדרך כלל המנה ש"סוגרת לי פינה" בארוחות הערב, יש גמישות מאוד גדולה בהכנה ובהתאמה שלה להעדפות הסועד ולמה שיש לי במקרר באותו רגע :-)

תרגישו חופשי להתנסות עם וריאציות על המתכון וכמו תמיד ... בתאבון!




לאור בקשות שהגיעו להעלות מנה צמחונית, אז הנה הראשונה.

במתכון הזה יש גמישות רבה לשינויים/ תוספות/ שדרוגים, אם תקפידו על העקרונות המפורטים בסוף תמיד תצא לכם מנה מוצלחת.


מצרכים


גזר אחד חתוך לרצועות דקות (עם קולפן פסים)

¾ כוס אורז מבושל

2 שיני שום קצוצות דק

1 ביצה

¼ - ½ עגבניה חתוכה לקוביות

¼ בצל יבש חתוך לרצועות

1 בצל ירוק חתוך לגודל 2 ס"מ (רק העלים הירוקים), או חופן קטן של עירית

פלפל חריף קצוץ דק - אופציה

2 כפות שמן




לתיבול


1 כפית רוטב צדפות - לגרסא כשרה אפשר להמיר בכפית רוטב סויה

1 כפית רוטב סויה/ רוטב דגים

1 כפית סוכר

קורט פלפל לבן טחון - לא חובה

קורט מלח - במידת הצורך בלבד


הכנה


מחממים ווק/ מחבת לטמפרטורה גבוהה – מוסיפים שמן – כשמתחיל לעשן מוסיפים את הבצל והשום מקפיצים כמה שניות מוסיפים את הביצה ומקשקשים עד שעשויה כמעט לגמרי. מוסיפים את הגזר ומקפיצים כדקה, מתבלים ברוטב סויה, רוטב צדפות וסוכר. לאחר מכן מוסיפים את האורז, ממשיכים להקפיץ כדקה שתיים נזהרים שלא למעוך את האורז. בודקים טעמים ומתקנים במידת הצורך.

מוסיפים את קוביות העגבניה ומבשלים כדקה, מכבים את האש ומוסיפים את הבצל/עירית ומגישים.


למיטיבי לסת - ניתן להכין תיבול נוסף המוגש לצד המנה:

בצלוחית קטנה מערבבים כף רוטב דגים, שתי כפות מיץ ליים/לימון, צ'ילי קצוץ דק ושן שום או שתיים כתושות.

משתמשים ברוטב לתיבול המנה לפי הטעם ונהנים.





עקרונות בניית המנה:


שלב 1 טיגון הרכיבים שנדרשים לחום על מנת לשחרר ארומה (שום, בצל, ג'ינג'ר)

שלב 2 הוספת מנת חלבון (ביצה, טופו, חזה עוף) אם רוצים שני סוגי חלבון (חזה עוף וביצה - אז קודם את העוף עד שמשנה צבע ואח"כ את הביצה)

שלב 3 הוספת הירקות הקשים (גזר/גמבה/עלי קייל)

שלב 4 תיבול ראשוני. סויה/רוטב צדפות/רוטב דגים - כולם סוגים שונים של מלח עם הרבה אומאמי אפשר גם סתם מלח, סוכר

שלב 5 הוספת האורז וערבוב זהיר (אני משתדל להשתמש באורז מהמקרר היות והוא איבד מעט נוזלים ונוטה פחות להפוך לעיסה)

שלב 6 הוספת עגבניה - ממש לדקה לא יותר

שלב 7 כיבוי אש והוספת עלים ירוקים (בצל ירוק/עירית/כוסברה)


הוספת הצ'ילי למנה יכולה להיות בכל שלב. ככל שההוספה מוקדמת יותר כך תמוצה יותר חריפות מהצ'ילי.

אפשר להשתמש בצ'ילי יבש/טרי. אם משתמשים בטרי אפשר להסיר את הזרעים כדי למתן את החריפות.


245 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page