top of page
נאם פריק קאפי - Nam prick kapi
מצרכים
-
2 כפיות משחת שרימפס (קאפי)
-
2-3 בצלצלי שאלוט
-
7-10 שיני שום קלופות
-
4-8 פלפלים חריפים (תאילנדים או צ'ילי)
-
2-3 כפות מיץ ליים
-
3 כפיות סוכר דקלים
-
3 כפיות רוטב דגים
-
3 כפיות מים חמים
-
2-3 כפות חצילים תאילנדים pea eggplant
הכנה
-
עוטפים את משחת השרימפס בעלה בננה/נייר אפיה וקולים ע"ג מחבת או בגריל קליה קצרה של כדקה שתיים מכל צד עד שהריח מתחיל לעלות (להזהר שלא תשרף המשחה) ושומעים שהמשחה מתחילה לרחוש ולבעבע מעט, מסירים מהאש
-
במכתש ועלי (מעבד מזון) מאחדים את משחת השרימפס הקלויה עם שיני השום הקלופות לכדי משחה אחידה
-
מוסיפים את שאר המרכיבים (למעט 3-4 חצילים קטנים שנשמור בצד) ומעבדים הכל למרקם של מטבל (לא חייב להיות חלק לגמרי)
-
מעבירים לכלי הגשה ומוסיפים את החצילים הקטנים ששמרנו
-
מגישים לצד ירקות קלויים, טריים, אורז דגים צלויים
bottom of page