נאם פריק קאפי -  Nam prick kapi

 

מצרכים
  • 2 כפיות משחת שרימפס (קאפי)

  • 2-3 בצלצלי שאלוט

  • 7-10 שיני שום קלופות

  • 4-8 פלפלים חריפים (תאילנדים או צ'ילי)

  • 2-3 כפות מיץ ליים

  • 3 כפיות סוכר דקלים

  • 3 כפיות רוטב דגים

  • 3 כפיות מים חמים

  • 2-3 כפות חצילים תאילנדים pea eggplant

הכנה
  • עוטפים את משחת השרימפס בעלה בננה/נייר אפיה וקולים ע"ג מחבת או בגריל קליה קצרה של כדקה שתיים מכל צד עד שהריח מתחיל לעלות (להזהר שלא תשרף המשחה) ושומעים שהמשחה מתחילה לרחוש ולבעבע מעט, מסירים מהאש

  • במכתש ועלי (מעבד מזון) מאחדים את משחת השרימפס הקלויה עם שיני השום הקלופות לכדי משחה אחידה

  • מוסיפים את שאר המרכיבים (למעט 3-4 חצילים קטנים שנשמור בצד) ומעבדים הכל למרקם של מטבל (לא חייב להיות חלק לגמרי)

  • מעבירים לכלי הגשה ומוסיפים את החצילים הקטנים ששמרנו

  • מגישים לצד ירקות קלויים, טריים, אורז דגים צלויים

הרשמה במייל