David

קרונג קראנג- קונכיות אורז בקרם קוקוס krong krang naam ka-ti

חוץ מהעובדה שאני מאוד אוהב את הצליל של המנה בתאילנדית (קרונג קראנג- נסו לומר בקול- זה כיף!), מדובר בקינוח שקל מאוד להכין, והוא יכול לקבל המון וריאציות כיד הדמיון הטובה עליכם.

בעבר היה מעט קשה להשיג קמח אורז וקמח טפיוקה, אולם היום בשל המודעות הגוברת לרגישים לגלוטן ניתן להשיגם בכל סופר.

המנה המקורית היא ללא טעמים נוספים מלבד טעמי הקוקוס, הסוכר ומעט מלח. והיא מעבירה את טעם הקוקוס בצורה מאוד טובה. אפשר להוסיף טעמים נוספים למנה כמו מנטה או לימון שמחמיאים ומשתלבים עם הקוקוס. את הוספת הטעם אפשר לעשות ע"י הוספת זסטים של קליפת לימון לחלב לבישול חלב הקוקוס, או עלי נענע טריים לאחר בישול חלב הקוקוס על שאר המרכיבים.

מרכיבים

לקונכיות האורז - קרונג קראנג

1/2 כוס + 1 כפית קמח טפיוקה

1/4 כוס קמח אורז

1/2 כוס מים רותחים

*ניתן להכין את הקונכיות בצבעים שונים ע"י החלפת חלק מהמים בצבע מאכל טבעי אפשר לקרוא כאן ו כאן )

לקרם הקוקוס

1/2 1 כוסות קרם קוקוס

1/2 כוס מים

1/4 כוס סוכר

2 כפיות מלח

2 כפיות קמח אורז

*מי שלא מתחבר לשילוב מתוק מלוח יכול להחליף את המלח בשתי כפיות מיץ לימון וכפית גרידת לימון

לקישוט

1 כף שומשום קלוי/עלי נענע/רצועות קליפת לימון

הכנה

קרונג קראנג

  • בקערה מערבבים קמח אורז וקמח טפיוקה, מוסיפים את המים החמים ומערבבים ולשים בעזרת מרית עד קבלת בצק מוצק ורך

  • יוצרים כדורונים קטנים מהבצק (זה הזמן לקרוא לילדים) בקוטר של 1 ס"מ (בינתיים מרתיחים סיר בינוני מלא במחציתו במים)

  • כל כדורון מגלגלים בעזרת הבוהן על גב מזלג (בדומה לניוקי) או אם יש לכם על מכשיר ייעודי ליצירת הקונכיות

  • את הקונכיות המוכנות מבשלים בסיר המים הרותחים - הקרונג קראנג מוכנים כשהם צפים, אספו אותם בעזרת כף מחוררת והניחו בצד להתקרר (רצוי לשטוף אותם במים קרים שלא ידבקו)

הכנת הקרם

  • בקלחת חממו את קרם הקוקוס, מים, סוכר, מלח וקמח אורז - ערבבו עד להמסת כל המרכיבים וקבלת נוזל אחיד, המשיכו בחימום עד סף רתיחה, הנוזל יסמיך (הוספנו קמח אורז- זוכרים?!) מנמיכים מעט את האש ומוסיפים את הקרונג-קראנג

  • ממשיכים לבשל מעט רק עד שהקרונג-קראנג יתחממו, מכבים את האש ומעבירים לכלי הגשה

  • מקשטים בשומשום קלוי/קליפות לימון/עלי נענע

  • בקיץ אפשר לשים במרכז כלי ההגשה גבעונת קטנה של קרח מרוסק שיכניס גם משחק של טמפרטורות וגם עוד מרקם למנה.

בתאבון!

    95
    18