רטבים ומטבלים

ממרחים ומטבלים הם ליבו הפועם של המטבח התאי, בין אם הם מוגשים לצד ירקות טרים חתוכים, או לצד מנות מורכבות, הם תמיד מקבלים מקום של כבוד על השולחן ובתכנון הארוחה והטעמים.

כאן בבלוג חלק מהרטבים והמטבלים מופיעים לצד המתכון במקומות בהם הם חלק מהמנה, עם זאת ישנם מטבלים ורטבים "הזכאים" לחיים נפרדים ללא תלות במתכון ספציפי.

טעמי המטבלים והרטבים התאילנדים הם לרוב עזים מאוד (וודאי למי שלא התנסה בהם בעבר), מכילים מעט מרכיבים בד"כ וההכנה לרוב היא פשוטה מאוד.

בעמוד הזה תמצאו מתכונים לרטבים ממשפחות שונות חלקם דומיננטים יותר וחלקם פחות.

העמוד מתעדכן מעת לעת אז שווה לבדוק!

נאם פריק - Nam Prick

אולי המטבל המזוהה ביותר עם המטבח התאי, בסיסו הוא משחת שרימפס ופלפלים חריפים. 
זה המתכון הבסיסי.

רוטב ג'ינג'ר וליים

מטבל מרענן וקליל עם שילוב של מתיקות חמיצות ומידה של חריפות, מלווה נהדר למנות פתיחה.

רוטב צ'ילי מתוק

תוספת לאורז מוקפץ, עם כנפי עוף בתנור - חריף מתוק כמו שאנחנו אוהבים 

רוטב הויסין בוטנים

רוטב עשיר מאוד במרקם חלק וקרמי המתאים מאוד כמטבל לירקות או מנות המבוססות על ירקות חיים.

רוטב תמרהינדי

נוזל חמוץ מתוק המופק מחליטת ציפת פרי התמרהינדי, משמש כבסיס לטיבול במנות רבות בינהן פאד-תאי