top of page
רוטב צ'ילי מתוק
רוטב צ'ילי מתוק
למרות שאפשר לקנות כמעט בכל חנות היום את הרוטב, הגרסא הביתית טעימה הרבה יותר.
כשמכינים את הרוטב בבית קל יותר לגלות את מגוון השימושים האפשריים בו, החל מתוספת לאורז מוקפץ, או כרוטב לאפיית כנפי עוף – אי אפשר לטעות עם הרוטב הזה.
-
מצרכים
-
2/3 כוס 160 מל' חומץ אורז/חומץ לבן אכותי
-
5 כפות מים
-
85 גרם סוכר
-
6 שיני שום כתושות
-
1 כף פלפל אדום מרוסק (כפית אחת אם אתם לא חובבי חריף)
-
¾ כפית מלח
-
¼ 1 כפות קורנפלור מעורבב בשתי כפות מים
-
-
הכנה
-
מוסיפים את כל המרכיבים למעט הקורנפלור לסיר קטן/קלחת ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ 5-8 דק' עד אידוי כ מחצית מהנוזלים.
-
מוסיפים את הקורנפלור המומס ומערבבים היטב, ממשיכים לבשל עוד כדקה עד שהרוטב מסמיך.
-
מורידים מהאש ומצננים לחלוטין.
-
מעבירים לכלי אטום ומאחסנים במקרר (יכול להחזיק מספר חודשים)
-
bottom of page