נאם פריק - Nam Prick

נאם פריק - Nam Prick

אולי המטבל המזוהה ביותר עם המטבח התאי, בסיסו הוא משחת שרימפס ופלפלים חריפים.
 ישנן הרבה מאוד גרסאות ל Nam Prick , ומרכיבי הבסיס כמעט זהים בכולם.
אתן כאן את המתכון הבסיסי.

  • מצרכים

    • 4 שיני שום

    • קמצוץ מלח

    • 1 כף משחת שרימפס

    • 6-8 צ'ילי קטנים או 2-3 גדולים חתוכים .

    • 1-2 כפיות סוכר דקלים

    • 1-2 כפיות מיץ ליים

    • ½ כפית רוטב דגים

  • הכנה

    • במכתש ועלי כותשים שום ומשחת שרימפס עם קמצוץ מלח(המשמש כאן כחומר שוחק בעיקר) למשחה עדינה.

    • מוסיפים את הצ'ילי וממשיכים לעבד. זה השלב שיקבע את מידת החריפות , ככל שנעבד את הצ'ילי יותר כך תמוצה ממנו יותר חריפות.

    • מתבלים בסוכר, לימון ורוטב דגים ומאזנים את הטעמים.

    • סדר הטעמים הרצוי ברוטב – מלוח, חריף, חמוץ ורמז דק למתיקות.

  • מגישים לצד

    • ירקות חיים

    • מנות דגים

    • אורז לבן

    • ביצים קשות