top of page
נאם פריק - Nam Prick
נאם פריק - Nam Prick
אולי המטבל המזוהה ביותר עם המטבח התאי, בסיסו הוא משחת שרימפס ופלפלים חריפים.
ישנן הרבה מאוד גרסאות ל Nam Prick , ומרכיבי הבסיס כמעט זהים בכולם.
אתן כאן את המתכון הבסיסי.
-
מצרכים
-
4 שיני שום
-
קמצוץ מלח
-
1 כף משחת שרימפס
-
6-8 צ'ילי קטנים או 2-3 גדולים חתוכים .
-
1-2 כפיות סוכר דקלים
-
1-2 כפיות מיץ ליים
-
½ כפית רוטב דגים
-
-
הכנה
-
במכתש ועלי כותשים שום ומשחת שרימפס עם קמצוץ מלח(המשמש כאן כחומר שוחק בעיקר) למשחה עדינה.
-
מוסיפים את הצ'ילי וממשיכים לעבד. זה השלב שיקבע את מידת החריפות , ככל שנעבד את הצ'ילי יותר כך תמוצה ממנו יותר חריפות.
-
מתבלים בסוכר, לימון ורוטב דגים ומאזנים את הטעמים.
-
סדר הטעמים הרצוי ברוטב – מלוח, חריף, חמוץ ורמז דק למתיקות.
-
-
מגישים לצד
-
ירקות חיים
-
מנות דגים
-
אורז לבן
-
ביצים קשות
-
bottom of page