שרימפס בבזיליקום ולמון גראס

מנה קלילה טעימה מאוד ולא מתחכמת, הכנה קצרצרה - מי צריך יותר מזה? המנה הזו מושלמת אם אורחים הפתיעו אתכם או שאתם רוצים מנה מהירה לארוחת הערב.

יש כאן את כל החברים הטבעיים של השרימפס שמשתלבים היטב. אני מאוד אוהב את הארומה הלימונית של הלמון גראס ואיך היא משתלבת עם השרימפס השום והריח של הבזיליקום שעוטף את הכל.





מתאים לזוג כמנה עקרית עם אורז, או ל 4 אנשים כחלק מארוחה עם מספר מנות


מצרכים

  • 350 גרם שרימפס בינוני/גדול קלוף ונקי

  • 1/2 כפית שמן שומשום

  • 3/4 כפית קורנפלור

  • קורט פלפל לבן

  • 2 כפות שמן (כף ועוד כף)

  • 4 כפות למון גראס קצוץ דק (2-3 גבעולים)

  • 2 עלי קפיר ליים (חצויים) - אופציונאלי

  • 1 שן שום קצוצה דק (אפשר גם 2)

  • 1 שאלוט קצוץ דק (או רבע בצל)

  • 1 פלפל חריף אדום או ירוק חתוך לטבעות דקות (אפשר להוציא את הזרעים אם אתם רוצים פחות חריף)

  • 1 כפית רוטב סויה

  • 2 כפיות רוטב דגים

  • 1/2 1 כפיות סוכר

  • 1 כוס עלי בזיליקום טרי (כ 20 גרם)



הכנה

  • בקערת ערבוב מניחים את השרימפס, שמן שומשום, קורנפלור ופלפל לבן, מטלטלים היטב עד לכיסוי אחיד של השרימפס, מעבירים מכוסה למקרר ל 10 דקות.

  • מחממים כף שמן במחבת גדולה/ווק לחום בינוני גבוה, מקפיצים את השרימפס במחבת עד שהופכים ורודים (לא בישול מלא), מוציאים את השרימפס מהמחבת ומניחים בצלוחית, שוטפים את המחבת/ווק ומייבשים.

  • מחממים את כף השמן הנותרת במחבת/ווק לחום בינוני גבוה, מוסיפים את הלמון גראס, שום, שאלוט ופלפל חריף מקפיצים כדקה.

  • מוסיפים את השרימפס ששמרנו בצד, עלי הקפיר ליים, רוטב סויה, רוטב דגים וסוכר ומקפיצים עוד כ 2 דקות - עד בישול מלא של השרימפס, טועמים ומתקנים במידת הצורך.

  • מכבים את האש, מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים היטב (כדי שעלי הבזיליקום יכוסו בנוזל ולא ישחירו).

  • מגישים מיד לצד אורז לבן .

בתאבון!



123 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול