טוב, אז הכל התחיל כשבמקרר היה בשר טחון לקציצות שחיכה לתורו, סקר קצר בשורות הנוער בבית החזיר גמגומים מסוייגים לגבי הרעיון של קציצות ועוד כמה נהמות של חוסר שביעות רצון ותזכורת לאינספור המתכונים שניסיתי כדי לגרום להם לאכול קציצות.
לקחתי את הבשר הטחון ועם קצת טיפול פשוט הוא הפף לשניצלונים מעולים שנעלמו מהמגש בשניות.
אביא כאן את המתכון הבסיסי ושתי צורות תיבול אפשריות מהמטבח התאילנדי (אחרי הכל זה בלוג על בישול תאלינדי).
את המתכון הכנתי עם בשר הודו, הוא יעבוד מצויין גם עם בשר עוף (בשר אדום לא יתאים כאן)
אז קדימה למתכון.
מצרכים
500 גר' הודו אדום טחון (אפשר גם קילו מסוג אחד - לא הכרחי לערבב שני סוגים)
500 גר' הודו לבן טחון
1 ביצה
1/2 כוס פרורי לחם
1 כף קורנפלור
לציפוי
קמח לבן
3 ביצים טרופות
פרורי פנקו (או פרורי לחם)
לתיבול אופציה 1 - בסיסי
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
אופציה 2 - תאילנדי בסיסי (פיקנטי)
1/2 1 כף משחת קארי אדום
2 כפות רוטב סויה / רוטב דגים - אם בא לכם ממש תאילנד
1 כף סוכר (אופ')
אופציה 3- תאילנדי מתקדם (פיקנטי)
2 שורש כוסברה
6 שיני שום
1 כף פלפל לבן שלם
2 כפות רוטב דגים
1 כף סוכר
במכתש ועלי כותשים את הפלפל הלבן לאבקה
מוסיפים את שורשי הכוסברה ושיני השום וכותשים למשחה אחידה יחסית
מוסיפים לתערובת הבשר יחד עם שאר חומרי התיבול ומערבבים
הכנה
בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים (כולל גרסת התיבול שבחרתם) ומעבירים למקרר ל 15 דק' לייצוב התערובת
בינתיים מחממים שמן לטיגון עמוק ל 150 מעלות
מכינים 3 צלחות אחת עם קמח, שניה עם ביצה טרופה ושלישית עם פנקו (או פרורי לחם)
מוציאים את התערובת מהמקרר, מרטיבים מעט את הידיים יוצרים "נקניקיות" באורך של כ 5 ס"מ ובקוטר של כ 11/2 ס"מ.
מגלגלים בקמח, ביצה ופנקו
מטגנים בשמן עד להזהבה
מוציאים לנייר סופג ומגישים חם
אפשר להגיש לצד מיונז מעורבב עם רוטב סרירצ'ה (לילדים קטשופ) וירקות חתוכים
בתאבון!
Comments