top of page

קריספי ספרינג-רול paw pia tod เปาะเปี๊ยะทอด

מתכון לאוכל רחוב חם טעים ופריך.



לא פעם הזכרתי את החיבה של התאילנדים לאוכל, בכל מקום ובכל שעה. לרוב תהיה ארוחה אחת גדולה המורכבת ממספר מנות ובשאר היום צורכים מנות קטנות ומגוונות מאחד הדוכנים הפזורים כמעט בכל מקום.

ספרינג-רולס מטוגנים משלבים מגוון מרקמים וניתן להתאים את המילוי (והמעטפת) בהתאם למה שיש לכם בבית באותו יום.

את המנה ניתן לחלק ל 3 מרכיבים עיקריים- מעטפת, מילוי ותיבול. לכל אחד מהם יש מגוון חלופות שיכולים לקחת את המנה לכיוונים שונים בהתאם לרצונכם.

המתכון שאתן כאן מבוסס על שימוש בדפי אורז כמעטפת, עם זאת תרגישו חופשי להחליף את דפי האורז בדפי אגרול או אפילו דפי סיגר – התוצאה תהיה מעולה.

לגבי המילוי, אפשר להחליף את הבשר הלבן, בבשר עוף, שרימפס, פטריות או כל מילוי שבא לכם, כל עוד תשמרו על יחסי המילוי של התערובת. ניתן להוסיף למילוי ירק נוסף כדוגמת כרוב לבן או נבטים.

התיבול יהיה תיבול תאילנדי קלאסי המבוסס על רוטב דגים, שום, פלפל לבן וכוסברה, מי שלא מתחבר לתערובת הבסיסית הזו, יכול להמיר אותה בשום ופלפל שחור, או שום, ג'ינג'ר טרי ופלפל לבן/שחור ואת רוטב הדגים להמיר ברוטב סויה. בקיצור הבנתם את העקרון, משתמשים בבסיס הטעם שאתם מתחברים אליו.

אם אתם מכינים לילדים בבית, אז המלצתי היא להחליף את הפלפל הלבן בשחור ואת רוטב הדגים ברוטב סויה, אם הילדים יחסית בררנים בטעמים אפשר גם לוותר על הכוסברה ולהוסיף כרוב לבן ונבטים שטעמם ניטראלי.

מצרכים

· 35 גרם אטריות שעועית (יבשות)

· 200 גרם בשר לבן\עוף\שרימפס טחון

· 3-4 פטריות שיטאקי מושרות במים (אפשר להחליף בשמפיניון טריות)

· ½ כוס גזר קלוף לרצועות/בפומפיה גסה

· 2 כפות בצל יבש קצוץ

· 1 ביצה טרופה

· ½ כף רוטב דגים

· ½ כפית מלח

· ½ כפית פלפל לבן

· 2 שיני שום כתושות

· 3-4 גבעולי כוסברה (עם העלים) קצוצים דק

· רוטב צ'ילי מתוק - להגשה

הכנה

  • מניחים את האטריות היבשות בקערה עמוקה, מרתיחים מים בכמות מספקת לכיסוי האטריות (הן מתרככות בשניות כך שלא צריך עומק של יותר מ 2-3 ס"מ של מים בכלי. יוצקים את המים על האטריות וממתינים כ 3-4 דקות, מסננים ומייבשים. חותכים את האטריות לרצועות של כ 3 ס"מ ומניחים בצד

  • טוחנים/קוצצים בסכין את הבשר (אם מדובר בשרימפס אז רק קיצוץ בסכין ולא טחינה), מניחים בצד

  • מוציאים את פטריות השיטאקה מהמים קוצצים דק ומניחים בצד

  • בקערה גדולה מערבבים את חומרי המילוי: מאחדים את הביצה, רוטב דגים, מלח, שום כתוש ופלפל לבן. מוסיפים את שאר המצרכים, כוסברה, גזר, פטריות, בשר ואטריות ומאחדים לתערובת אחידה

  • הכינו לפניכם על משטח העבודה מגבת נקיה עליה לעבודה

  • מכינים כלי עם מים גדול מספיק לטבול בו את דפי האורז מבלי לשבור אותם

    • טובלים דף אורז ל 2-3 שניות מוציאים ומניחים על המגבת הנקיה- הדף ימשיך להתרכך על המגבת

    • מניחים בשליש התחתון של הדף (משאירים 2 ס"מ מהקצה הקרוב אליכם) כף של תערובת המילוי, מהדקים את הקצה התחתון מעל המילוי ומגלגלים עד למחצית הדף, מקפלים את שני הצדדים פנימה, כמו מעטפה, וממשיכים לגלגל. מניחים על מגש משומן עד שמשלימים את כל הדפים ומוכנים לטיגון



  • אם משתמשים בעלי סיגר/עלי אגרול – לא טובלים אותם במים כמובן, ממלאים ומגלגלים באותה צורה, ולפני הסגירה מורחים עם האצבע מעט מים על חלקו העליון של העלה בכדי שהעלה ידבק ויסגר

  • מחממים שמן עמוק לטיגון ל 180 מעלות.

  • מטגנים 3-4 רולים כל פעם כדי לא לקרר את השמן יתר על המידה, מוציאים לנייר סופג/רשת

  • מגישים מיד לצד רוטב צ'ילי מתוק

בתאבון!



337 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Kommentit


bottom of page