מדי פעם אני פוזל למטבחים השכנים למטבח התאי, ומכין מנות נבחרות מהמבחר העשיר שיש לאותו מטבח להציע, אחד החביבים עלי הוא המטבח הקוריאני (כמו הביבימבאפ המצויין שהעלתי כאן בעבר)
היום אני רוצה לשתף איתכם מתכון מעולה לקמארי חריף מתוק, היות והרוטב הוא לב העניינים, אפשר להחליף את הקלמארי בחזה עוף או בשר רזה אחר, לבן או בקר. למי שמעוניין במנה צמחונית/טבעונית אפשר להחליף בטופו קשה.

לב הרוטב הוא מחית הצ'ילי הקוריאנית גוצ'וג'אנג - היא עשויה מפלפלים חריפים מותססים בתוספת מחית סויה. לגוצ'וג'אנג טעם ייחודי וקשה למצוא תחליף הולם, למזלנו ניתן להשיג את את הגוצ'וג'אנג בקלות בכל החנויות המתמחות.
לגוצ'וג'אנג מגיע פוסט שלם ואולי אעלה אחד בקרוב, אבל בינתיים אסתפק בלהזכיר כי הוא מרכיב מאוד מרכזי במטבח הקוריאני ומופיע כבסיס התיבול בקשת מאוד רחבה של מתכונים. הגוצ'וג'אנג משווק בכמה רמות חריפות בקוריאה ואולם את הגוצ'וג'אנג שמיוצא לרוב נמצא רק ברמת חריפות אחת.
כמה טיפים להצלחת המתכון:
במתכון אנחנו עושים שימוש בגזר וכרוב שהם ירקות קשים יחסית, הוספה מוקדמת של הקלמאי לירקות תגרור בישול יתר של הקלמארי או שתשאיר את הגזר קשה מדי ולכן אנחנו נקפיץ את הירקות לפי סדר הקשיות שלהם, כאשר את הקלמארי נכניס למחבת בדרוג אחרי השירקות שהו בו כדקה (תלוי בעובי שחתכתם את הירקות) .
היות והרוטב מכיל סירופ תירס וגוצ'וג'אנג שימו לב לטמפרטורת המחבת והמנעו משריפה של הרוטב .
קלמארי קוראני חריף מתוק
מצרכים
150 גרם קלמארי חתוך לטבעות
1 כוס כרוב
1 כוס גזר
1 כוס בצל
2-3 שיני שום
2 גבעולי בצל ירוק
לרוטב
1 כף סירופ תירס
2 כפיות סוכר חום/דמררה
2 כפיות רוטב סויה
2 כפות גוצ'וג'אנג
קורט אבקת צ'ילי
1/4 כוס ציר ירקות/עוף או מים
לפני הגשה
1/4 כפית שמן סומסום
זרעי סומסום קלויים
הכנה
בקערית ערבבו את חומרי הרוטב והניחו בצד.
קוצצים את השום דק מאוד ואת שאר הירקות דק .
במחבת מחממים מעט שמן ומתחילים לטגן את השום עד שהארומה מתחילה לעלות.
מוסיפים את הגזר, אחריו את הכרובוהבצל ולאחר כדקה בערך מוסיפים את הקלמארי.
כשהירקות במחבת כמעט מוכנים (70%) מוסיפים את הרוטב.
כשהירקות מוכנים מוסיפים את הבצל הירוק.
מכבים את האש ומטפטפים את שמן בסומסום .
מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים סומסום קלוי מעל.

בתאבון!
Comments