top of page

קארי צהוב

אני מאוד אוהב את הקארי הצהוב, הוא חריף במידה, בעל גוף מלא, עשיר בטעמי אדמה חמים ומשתלב נהדר עם מגוון ירקות ובשרים. למי שלא זוכר או סתם בא להתרענן כאן יש הסבר מפורט על קארי במטבח התאילנדי. נזכיר שכל מנת קארי מוגדרת ע"י 3 מאפיינים עיקריים :

  • מרכיבי תערובת התבלינים

  • אופן הבישול

  • המרכיבים המתווספים לקארי

מרכיבי הקארי הצהוב

את משחת הקארי אפשר להכין בשיטה המסורתית בעזרת מכתש ועלי או לחלופין באמצעות מעבד מזון. את צבעה הצהוב מקבלת משחת הקארי משילוב הפיגמנטים המצויים בפלפל האדום ובשורש הכורכום.

משחת הקארי שנכין היום מיועדת להכנה בטיגון (בניגוד למשחות המיועדות לבישול במים) שלב הטיגון קריטי כדי לשחרר את הארומות הנפלאות הנעולות בתבלינים.

ברמת החריפות הקארי הצהוב נמצא בין הקארי האדום (החריף) לאחיו הירוק והעדין.

כאמור את הצבע הצהוב הנפלא נקבל משורש כורכום טרי שניתן להשיגו בקלות בכל רשתות המזון בשנים האחרונות. אם במקרה לא מצאתם אתם יכולים להשתמש בכורכום יבש טחון במקום, הנמכר בצורת אבקה צהובה .

את משחת הקארי נכין במכתש ועלי- אם אין לכם ואתם רוצים להכין במעבד מזון אז רק דאגו לטחון את התבלינים לפני הכנסתם למעבד המזון (במקרה זה את זרעי הכוסברה והכמון).


איך נשתמש במשחה המוכנה להכנת מנת קארי ?

את המשחה מטגנים במעט שמן עד שהארומות משתחררות, מוסיפים מעט קרם קוקוס ומטגנים עד להפרדות השומנים, אח"כ מוסיפים את החלבון הרצוי (חזה עוף/שרימפס/טופו) שארית חלב/קרם הקוקוס ואת הירקות. מתבלים ברוטב דגים/רוטב סויה ומעט סוכר. כאן יש מתכון השעושה שימוש במשחת קארי ירוק אבל העקרון הוא זהה.

מצרכים

  • 2 פלפלים אדומים יבשים גדולים חריפים - מנוקים מגרעינים חתוכים לחתיכות של 1 ס"מ ומושרים במים חמים ל 15 דק'

  • 2 כפות שאלוט קצוץ דק

  • 3 שיני שום קצוצות דק

  • 1/2 1 כפות שורש ג'ינג'ר קצוץ דק

  • 1 גבעול למון גראס קצוץ דק

  • 2 ס"מ של קליפת ליים/לימון קצוצה דק (ללא החלק הלבן)

  • 1 שורש כוסברה קצוץ דק

  • 1/2 כפית זרעי כמון

  • 1/2 כפית שורש כורכום טרי קצוץ דק

  • 1/2 כפית אבקת קארי

  • 1/4 כפית מלח

  • 1/4 כפית משחת שרימפס או משחת מיסו


הכנה

  • מסננים את הפלפלים מהמים ומניחים במכתש ועלי יחד עם המלח מעבדים עד שהפלפלים הופכים למשחה

  • מוסיפים את שאר המרכיבים לפי סדר מהקשה אל הרך ומעבדים בין רכיב לרכיב חזרה למשחה. בסיום מוסיפים את משחת השרימפס מאחדים למשחה אחת.

  • את המשחה המוכנה מכסים בניילון נצמד ואפשר לשמור במקרר לכמה שבועות.


בתאבון!

182 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

コメント


bottom of page