אנחנו מכירים קארי אדום, ירוק, כתום אבל לבן ??
יחודו של הקארי הלבן הו בטעמים אדמתיים ועדינים יותר מאחיו הצבעוניים ולכן הוא משתלב היטב עם מרכיבים בעלי טעם עדין ולא מודגש מדי.
ההכנה של משחת הקארי היא בסיסית ומהירה ולא מכילה הרבה מרכיבים (ביחס למשחות הקארי הצבעוניות).
בכדי להתאים את המנה לצמחוניים החליפו את העוף בטופו ואת רוטב הדגים ברוטב סויה.
מצרכים למשחת הקארי הלבן
1 כף פלפל לבן שלם
1 כף זרעי כוסברה
4 שיני שום קצוצות
2 גבעולי למון גראס קצצים דק
1/4 כפית משחת שרימפס (אופ')
מעט מים
הכנת משחת הקארי
במכתש ועלי כתשים את המרכיבים לפי סדר ההופעה כל פעם מוסיפים מרכיב אחד ומעבדים עד שנטחן דק, מוסיפים לעבד הכל עד קבלת משחה אחידה, מעבירים לצלוחית קטנה.
אם אין לכם מכתש ועלי תוכלו להשתמש בפלפל לבן טחון וזרעי כוסברה טחונים ולהכניס את כל המצרכים למעבד מזון ולעבד על לקבלת משחה אחידה, מעבירים לצלוחית קטנה.
את מעט המים אחנו צריכים כדי לסייע למשחה להתגבש לכדי גוש אחיד
מצרכים למנה
1 כף שמן
2 כפות משחת קארי לבן
1 כוס קרם קוקוס
1 כוס חלב קוקוס (אפשר למהול 1/3 כוס קרם קוקוס ב2/3 כוס מים)
1 חזה עוף פרוס לרצועות
1/2 צ'ילי פרוס דק (אופ') -תלוי במידת החריפות שאתם רוצים
1 סלסלת פטריות חתוכות לרבעים
3 עלי קפיר ליים מיובשים
2 כפות רוטב דגים (סויה לצמחונים)
1 כף סוכר דקלים (אפשר גם רגיל)
2 כפות רוטב סויה
הכנת המנה
במחבת/ווק מחממים כף שמן לחום בינוני, מוסיפים את משחת הקארי ומטגנים עד שחרור הארומות מתערובות התבלינים, מוסיפים 1/3 מקרם הקוקוס מערבבים ביסודיות ומביאים לרתיחה.
ממשיכים לבשל עד שמתחילה הפרדות השומנים, מוסיפים את שאר קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה שוב
מוסיפים את חזה העוף מערבבים ומבשלים עד שממשנה את צבעו ללבן, מוסיפים את חלב הקוקס, הפטריות (הפלפל החריף) ועלי הקפיר ליים, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה.
מוסיפים את רוטב הדגים, רוטב סויה, סוכר. טועמים ומתקנים במידת הצורך.
מגישים לצד אורז לבן.
בתאבון !
Comments