היום נרחיב מעט את הרפרטואר של מנות צמחוניות ועל הדרך נלמד טכניקה להעשרת טעמים וצבעים שלא נגענו בה עד היום ונכין מנה טעימה ומחמממת של קארי ירוק עם ירקות פריכים ואטריות אודון מעולות.
הקארי יהיה ירוק מתמיד הודות לתהליך איחוד שיעבור עם כוסברה ירוקה.
המצרכים
1 כף שמן
1-2 כפות משחת קארי ירוק (תלוי במידת החריפות שתרצו)
400 מ"ל חלב קוקוס
1 כף סוכר
2 כפות רוטב דגים
צרור כוסברה חתוך דק
1/3 - 1/4 כרובית (תלוי בגודל) מפורקת לפרחים קטנים
סלסלת פטריות שמפיניון נקיות וחתוכות לשלישים
3 עלי קפיר ליים יבשים
2 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות (רק העלים הירוקים)
300 גרם אטריות אודון מוכנות
להגשה
עלי בזיליקום
פלח לימון
נבטים סינים
הכנה
מכינים את הכרובית - מפרקים לפרחים קטנים וחולטים במים רותחים 2-3 דקות, מוציאים למסננת ומצננים במי ברז
הכנת רוטב הקארי- בווק מחמים שמן לחום בינוני גבוה, מוסיפים את משחת הקארי ומטגנים מעט עד שחרור הארומות מהקארי
מוסיפים את חלב הקוקוס ב 3 פעימות (כדי לא לקרר לגמרי את המחבת), מביאים לרתיחה תוך ערבוב מדי פעם
מוסיפים את הסוכר ורוטב הדגים, טועמים ומתקנים במידת הצורך
מכבים את האש ומעבירים (בזהירות!) את רוטב הקארי למעבד מזון יחד עם הכוסברה ומרסקים עד שמתקבל רוטב אחיד ירוק - תעבדו עד שלא תראו חלקיקים ירוקים אלא נוזל ירוק אחיד
מחזירים את רוטב הקארי לווק, ומוסיפים את עלי הקפיר ליים, הכרובית והפטריות - מבשלים כ 3 דקות
בינתיים חולטים את אטריות האודון המוכנות כ דקה במים רותחים , מסננים ומחלקים בכלי ההגשה
מכבים את האש ומוסיפים את הבצל הירוק, ערבוב אחרון, תיקון טעמים והעברה לכלי ההגשה
מקשטים במעט נבטים, פלח לימון ועלי בזיליקום
בתאבון!
Comments