מתכון לפיצה בסגנון תאילנדי.
השילוב המושלם בין ההתמכרות האיטלקית לטעמים האסיאתיים.
אין הרבה מקומות בהם הטעמים של המטבח התאי פוגשים בצקים, הפיצה הזו היא אחד מהמקומות בהם השילוב של מזרח ומערב יוצרים שילוב מושלם.
את הרעיון לפיצה הזו נתן לי דווקא הבן הקטן ששאל אותי, בזמן הכנת הבצק לפיצה באמצע השבוע אם אני מכין מתכון תאילנדי לבלוג, עניתי לו, שאני מכין בכלל פיצה ששיכת למטבח אחר לגמרי ותוך כדי שאני עונה לו התחלתי לחשוב איך אפשר לשלב בין תאילנד לאיטליה.
אז ניסיתי כמה סוגים שונים רטבים, חלקם רק על טהרת המטבח התאי, וכמה ורסיות לתוספות, והגעתי למשהו שנראה שמצליח לשלב את הטוב מכל העולמות.
היות ומדובר בפיצה שכל עוד מקפידים על כמה כללים בסיסיים, כל מה שנשים למעלה יצא מדהים (טוב אולי חוץ מבננות ), ובגמישות האין סופית של מנעד הטעמים של המטבח התאי, יוצא שאנחנו מקבלים אפשריות מאוד נוחות לאלתור והתאמות אישיות.
הבצק ( במקום להכין אפשר להשתמש בבצק קנוי\ או אפילו בדפי טורטיה )
הכנתי בצק בסיסי לפיצה
ל 3 יחידות של 30 ס"מ
500 גרם קמח 260 גרם\מ"ל מים
1/2 כף שמרים יבשים
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
1 כף שמן זית
בקערה עמוקה \ קערת המיקסר מוסיפים 2/3 מכמות המים, מלח וסוכר ממיסים .
מוסיפים את השמרים ומערבבים קלות.
מוסיפים את כל הקמח ומתחילים ללוש תוך הוספת שאר המים (לפעמים צריך עוד מעט מים\קמח כדי להגיע למרקם נוח של הבצק). בשלב הזה אפשר להוסיף את שמן הזית ולהמשיך ללוש עד שהבצק הופך אחיד וכמעט לא דביק.
מושחים במעט שמן זית מכסים בניילון נצמד ומשאירים לתפיחה של שעה .
לאחר שעה מחלקים לכדורים של כ 200-300 גר' (תלוי כמה עבה אתם אוהבים את הבצק).
נותנים לכדורים לנוח עוד כשעה.
הבצק מוכן לרידוד ועבודה.
הרוטב
טוב כאן ביליתי לא מעט זמן בנסיונות להגיע למשהו שיחבר את שני מאפייני הטעם של המטבח האיטלקי והמטבח התאי.
המתכון לרוטב מתחיל בבסיס התאילנדי ובסוף מקבל חיבור לצד האיטלקי, אתם יכולים להשאר עם הרוטב התאילנדי/להכין חצי מכמות הרוטב בסגנון השני ולמרוח כל חצי פיצה עם רוטב אחר- תרגישו חופשי לנסות ולגלות מה אתם אוהבים.
אחת ההתלבטויות היתה האם לנסות שהמראה יהיה של פיצה איטלקית ורק הטעם יהיה משהו אחר או שגם הנראות תהיה שונה, לדוגמא אם בסיס הרוטב יהיה קארי ירוק או רוטב הויסין חום נקבל טעמים מאוד אופיניים למטבח התאי אבל גם נראות שונה לפיצה, כאן ניסיתי לשמר את המראה הקלאסי של הפיצה אבל הריחות והטעמים הם תאילנדים לגמרי.
בסיס הטעם הוא קארי מסמן (masman curry paste) הסיבה שבגינה בחרתי את הקארי הזה היא בגלל השימוש בבוטנים בתהליך הכנתו מה שנותן לו אופי מיוחד .
אם לא מוצאים אפשר להשתמש בקארי אדום ולהוסיף מעט (נגיעה) של חמאת בוטנים.
אם מצאתם רק את הגרסא הכשרה של הקארי האדום (ואתם בעניין של טעמים אוטנטיים) אז יש צורך להוסיף גם מעט משחת שרימפס, שנעדרת ממשחות הקארי הכשרות המיובאות לארץ .
לבסיס הקארי חיברתי קרם קוקוס וכמה טיפות של רוטב דגים.
בשלב הזה הגענו לרוטב שיכול לשמש כבסיס לפיצה שימו לב כי הטעמים חזקים והם רק יודגשו יותר במהלך האפיה הן בשל הטמפרטורה הגבוהה שמוציאה שמנים וארומות ממשחת הקארי והן מאיבוד הנוזלים וריכוז הטעמים.
מי שמעדיף את הרוטב בסגנון תאי יעצור כאן, מי שמחפש משהו יותר עדין ומשתלב ימשיך הלאה.
השלב הבא כולל הוספה של רסק (לא רכז ! ) עגבניות מתובל בנגיעת אורגנו ובזיליקום. אפשר להשתמש גם ברסק עגבניות לא מתובל אם רוצים.
את הרסק מערבבים עם תערובת הקארי ומאחרדים לרוטב אחיד .
מצרכים לרוטב
חצי כף משחת קארי מסמן/ אדום
{אם מצאתם רק קארי אדום כשר ואתם רוצים להשתדרג אז להוסיף 1/4 כפית חמאת בוטנים ו 1/4 כפית משחת שרימפס }
שתי כפות קרם קוקוס
1/4 כפית רוטב דגים (אופ')
מאחדים לרוטב
לגרסאת הרוטב העדינה יותר נוסיף 2 כפות רסק עגבניות מתובל ונערבב היטב.
על הפיצה
פתיתי מוצרלה/קרעים של כדור מוצרלה - לפי הטעם פלפל חריף ירוק חתוך לפרוסות אלכסוניות
פטריות טריות חתוכות לפרוסות
פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות דקות
50 ג' חזה עוף חתוך לפיסות קטנות ודקות מושרה בכפית רוטב סויה ושתי שיני שום כתושות (את חזה העוף חשוב לחתוך לפיסות דקות שתספקנה להתבשל במהלך אפיית הבצק)
שרימפס מיובשים קטנים (אופציונאלי)
קרם קוקוס
עד כאן מה שאני שמתי, אתם יכולים להתפרע ולהוסיף דברים אחרים כמו - לבבות דקל חצויים, שרימפס, אננס, ג'ינג'ר כתוש ועוד ועוד.
ההכנה
מכינים את התנור לפחות חצי שעה לפני האפיה - חם מירבי ואבן אפיה (אם אין לכם אבן אפיה-תקמו תבנית הפוכה באמצע הגובה עליה תניחו את הפיצה )
פותחים כל כדור בצק לעיגול בקוטר של כ 30 ס"מ (או בגודל של תבנית הפיצה שלכם), מורחים 2-3 כפות מהרוטב, מקפידים להשאיר שוליים של 1-2 ס"מ בקצוות.
מפזרים מוצרלה , ואת שאר התוספות לפי הטעם האישי. בסיום מפזרים את השרימפס המיובש וכמה טיפות של קרם קוקוס.
מכניסים לתנור ואופים עד הזהבה של השוליים .
מוציאים חותכים ונהנים!
בתאבון.
Comments