החורף כבר כאן וזה אומר שגם השעועית הירוקה הטריה נמצאת בשפע וכמוה זו גם שעתם של פירות הים, היום נכין את גרסת פירות הים למוקפץ האולטימטיבי- כמה פשוט ככה טעים.
אם אתם לא חובבי פירות ים אפשר להחליף בבשר עוף/רצועות סינטה בקר דקות.
מצרכים:
150 גר' פירות ים
4 שיני שום קצוצות דק
1/2 בצל פרוס דק
1-2 פלפלי צ'ילי קצוצים דק (תלוי בכמה אתם אמיצים)
½ פלפל אדום מתוק חתוך דק
20 עלי בזיליקום
4-5 תרמילי שעועית ירוקה טריה חתוכים לאורך של 2.5 ס"מ (אפשר להחליף באפונת שלג/ שעועית צהובה)
2 כפות שמן
¼ כוס ציר עוף/ מים - במידה ומשתמשים בעוף או בקר
תיבול:
1 כפית רוטב סויה
1 כף רוטב צדפות
1/2 כפית סוכר
¼ כפית רוטב סויה כהה (רק לצבע)
הכנה:
מחממים שמן בווק – כשמגיע לטמפ' גבוהה מוסיפים את השום והצי'לי
מוסיפים את פירות הים/בשר ומבשלים עד שמשנה צבע
מוסיפים שעועית, בצל, פלפל אדום וציר עוף (אם בחרתם בגרסא הבשרית) ממשיכים לבשל עד שהירקות מרככים מעט (לא יותר מדי)
מתבלים – טועמים ומתקנים
מכבים את האש מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים
מגישים לצד אורז לבן
בתאבון!
Comments