• David

פירות ים מוקפצים עם שעועית ובזיליקום (Pad Ka Prao Talay)

החורף כבר כאן וזה אומר שגם השעועית הירוקה הטריה נמצאת בשפע וכמוה זו גם שעתם של פירות הים, היום נכין את גרסת פירות הים למוקפץ האולטימטיבי- כמה פשוט ככה טעים.

אם אתם לא חובבי פירות ים אפשר להחליף בבשר עוף/רצועות סינטה בקר דקות.



מצרכים:

  • 150 גר' פירות ים

  • 4 שיני שום קצוצות דק

  • 1/2 בצל פרוס דק

  • 1-2 פלפלי צ'ילי קצוצים דק (תלוי בכמה אתם אמיצים)

  • ½ פלפל אדום מתוק חתוך דק

  • 20 עלי בזיליקום

  • 4-5 תרמילי שעועית ירוקה טריה חתוכים לאורך של 2.5 ס"מ (אפשר להחליף באפונת שלג/ שעועית צהובה)

  • 2 כפות שמן

  • ¼ כוס ציר עוף/ מים - במידה ומשתמשים בעוף או בקר



תיבול:

  • 1 כפית רוטב סויה

  • 1 כף רוטב צדפות

  • 1/2 כפית סוכר

  • ¼ כפית רוטב סויה כהה (רק לצבע)

הכנה:

  • מחממים שמן בווק – כשמגיע לטמפ' גבוהה מוסיפים את השום והצי'לי

  • מוסיפים את פירות הים/בשר ומבשלים עד שמשנה צבע

  • מוסיפים שעועית, בצל, פלפל אדום וציר עוף (אם בחרתם בגרסא הבשרית) ממשיכים לבשל עד שהירקות מרככים מעט (לא יותר מדי)

  • מתבלים – טועמים ומתקנים

  • מכבים את האש מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים

  • מגישים לצד אורז לבן

בתאבון!


32 צפיות0 תגובות

הרשמה במייל