top of page

עוף ארוחת הבוקר

עוף צלוי בגריל (Gai Yang ไก่ย่าง)

טוב, נו אני יודע, זו כותרת קצת מוזרה למנה, אבל זה השם של העוף הזה אצלנו בבית. השם נדבק לעוף העסיסי הזה במהלך טיול עם הבן הגדול. באחד הבקרים, כשהסתובבנו באחת הסמטאות בקו פנגן עברנו ליד גריל עמוס בעופות בשלבי צליה שונים, לא התאפקנו ונכנסנו לנסות. ומה אני אגיד לכם, עוף לארוחת הבוקר? כזה ... כל יום! בתמונה רואים איך בדוכנים שמכינים את העופות בסיום הצליה משאירים אותם מעל הגריל כדי שישארו חמים וטעימים.

  • במתכון הזה השתמשתי במכתש ועלי להכין את בסיס המרינדה, אם אין לכם אתם יכולים להשתמש במעבד מזון או פשוט לקצוץ דק מאוד את כל המרכיבים ולהשתמש בפלפל לבן טחון במקום שלם.

מצרכים למרינדה

  • כף וחצי גרגרי פלפל לבן (אם משתמשים באבקה אז רק כף אחת)

  • 2 גבעולי למון גראס חתוכים לטבעות

  • 8-10 שיני שום

  • 2 שורש כוסברה (אפשר להשתמש ב8-10 גבעולי כוסברה במקום, או בכפית אבקת שורש כוסברה)

  • 4 כפות רוטב סויה

  • 1 כפית רוטב סויה כהה (לא חובה)

  • 4 כפות סילאן (או 2 כפות סוכר)

  • 1/2 כף רוטב דגים

  • 2-3 כפות מים

הכנת המרינדה

  • במכתש ועלי כותשים את גרגרי הפלפל הלבן לאבקה

  • מוסיפים את הלמון גראס, שום ושורש כוסברה ומעבדם עד לקבלת משחה גסה

  • מעברים לקערית, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב



הכנת העוף

  • את העוף חוצים לאורך עצם החזה בעזרת סכין או מספרי מטבח

  • את העוף מעבירים לשקית אטומה גדלה יחד עם המרינדה היתרון של ההשריה בשקית היא המגע של כל העוף עם המרינדה (אם אתם מעדיפים להשרות בכלי שימו לב לוודא שהעוף כולו בא במגע עם המרינדה או שאתם הופכים את העוף מדי פעם)

  • נותנים לעוף לשרות לילה במקרר (או לפחות 3 שעות)

  • לאחר ההשריה מנקזים את שאריות המרינדה לצלוחית (לא לזרוק! נשתמש בה במהלך הצליה)

  • את העוף מניחים על משטח העבודה וכולאים אותו בין שיפודים, אם יש לכם שיפודי במבוק ענקיים אז אפשר להתמש בזוג אחד לרוחב העוף(כמו בתמונה הראשונה בפוסט), אם יש לכם שיפודים רגילים משתמשים בשני זוגות המחוברים בקצוות בחוט ברזל לאורך שני צידי העוף (ראו בתמונות בהמשך)

  • את העוף מעבירים לצליה על הגריל על אש בינונית נמוכה

  • מתחילים את הצליה שהעור של העוף בא במגע עם הרשת ולאחר כ 30 דקות הופכים לצד שני

  • בתחילת הצליה מדי פעם מברישים את העוף עם שאריות המרינדה מההשריה (זכרו כי במרינדה השרנו עוף חי ובנוזל המרינה עשויים להיות חיידקים ולכן לא להבריש סמוך לסיום הבישול כדי לא להסתכן)

  • צולים עד שמרכז חזה העוף מגיע לטמפרטורה של 74 מעלות צלזיוס (לא יותר כדי שלא יתיבש) . אם אין לכם מדחום אז זמן הצליה הכולל על אש נמוכה בינונית בגריל יהיה כ שעה עד שעה וחצי

  • אפשר להכין גם בתנור - מחממים תנור ל 180 מעלות וצולים כשעה וחצי את סיום הצליה רצוי לבצע במצב גריל עליון כשהעוף עם צד העור מופנה לגריל

  • מעבירים לקרש חיתוך, מסירים את השיפודים, חותכים למנות ומגישים

בתאבון!





177 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Komentar


bottom of page