• David

ספייסי נודלס בוטנים

הגרסא התאילנדית (והטעימה יותר) למנה הסינית של אטריות עם שומשום ובוטנים.

אפשר להשתמש כמעט בכל סוג של אטריות (גם פסטה הולכת מעולה כאן- ספגטי, לינגווני, מה שיש לכם בבית). אפשר להגיש את המנה חמה או בטמפרטורת החדר מה שהופך אותה אידאלית לארוח או לקחת לפיקניק בחוץ. מכינים את הרוטב מראש ויוצקים על האטריות לפני ההגשה. אתן לכם שתי גרסאות לרוטב האחת מורכבת יותר ומצריכה בישול והשניה פשוטה שרק מצריכה ערבוב וקרובה יותר למתכון הסיני שמשלב טעמי שומשום ובוטנים, הגרסה השניה מוסיפה את הטעמים האופיינים למטבח התאי שעיקרם משחת קארי אדום, רוטב דגים וקוקוס.

ההשקעה ברוטב המבושל משתלמת, אבל אם אין זמן או כח יש לכם כאן גם את הגרסא הקלה.



לגבי האטריות אפשר כפי שצויין לבחור כמעט בכל סוג של אטריות, עדיפות לאטריות רחבות/עבות ש"יסחבו" את הרוטב (אטריות דקיקות לא כ"כ יתאימו כאן).

כדי להעשיר את המנה ולהפוך אותה ל"סלט פסטה" אפשר לשלב עם האטריות גם ירקות טריים, כרוב לבן או סגול, גזר ואפילו פולי סויה ירוקים מבשלים (אדממה).


* להתאמת הגרסה המורכבת למנה צמחונית החליפו את ציר העוף בציר ירקות או במים ואת רוטב הדגים ברוטב סויה, הגרסה הקלה צמחונית ולא נדרשות התאמות


הגרסה הקלה והמהירה

מצרכים לרוטב


  • 120 גרם חמאת בוטנים (כחצי כוס)

  • 3 כפות רוטב סויה

  • 2 כפות שמן שומשום

  • 2 כפות חומץ אורז

  • 3 כפות מים

  • 1/2 2 כפות סוכר חום

  • 1 שן שום

  • 1/2 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

  • 1 כף רוטב סרירצ'ה (אפשר לוותר אל לא רוצים חריף)


הכנת הרוטב

  • אם יש מעבד מזון - מכניסים את כל המצרכים ומעבדים כמה שניות עד קבלת רוטב אחיד וחלק.

  • אם אין מעבד מזון- קוצים דק מאוד (או כותשים) את השום והג'ינג'ר וערבבים עם שאר המצרכים לקבלת רוטב.

מצרכים למנה


  • 240 גרם אטריות/פסטה

  • 1/2 כוס גפרורי גזר

  • 1/2 כוס כרוב אדום/לבן חתוך לרצועות דקות

  • 3/4 כוס פולי אדממה

  • 1/2 כפית שומשום שחור (לקישוט) אופציונלי

  • 2 כפות בצל ירוק חתוך דק (לקישוט) אופציונלי



הכנת המנה


מבשלים את האטריות עפ"י הוראות היצרן

בקערה מערבבים את הירקות והאטריות, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים קלות

מקשטים בשומשום שחור ובצל ירוק






הגרסה המורכבת (PRO )


מצרכים לרוטב

  • 1 כף שמן

  • 1 שן שום קצוצה דק

  • 1 בצל שאלוט קצוץ דק (אפשר להחליף ברבע בצל לבן יבש קצוץ דק)

  • 1/2 כף ג'ינג'ר/גלנגל קצוץ דק

  • 1 צ'ילי אדום או ירוק קצוץ דק (אפשר פחות אם לא רוצים מאוד חריף או לחילופין להסיר את הזרעים מהצ'ילי או גם וגם :-) )

  • 1 כפית משחת קארי אדום

  • 1/4 כפית כורכום טחון

  • 120 גרם (כחצי כוס) חמאת בוטנים

  • 3/4 כוס חלב קוקוס

  • 1/2 כוס ציר עוף

  • 1/2 כף רוטב דגים

  • 1 כפית מיץ ליים/לימון

  • 1 כפית סוכר דקלים / סוכר חום


הכנת הרוטב הגרסה המורכבת


  • מחממים שמן בסיר קטן לחום בינוני גבוה, מוסיפים את השום, שאלוט, ג'ינג'ר וצ'ילי מטגנים במשך כדקה תוך ערבוב, מנמיכים מעט את האש.

  • מוסיפים את משחת הקארי האדום והכורכום, משתמשים בגב הכף כדי "לשבור" את משחת הקארי ולטגנה במשך כדקה.

  • מוסיפים את חמאת הבוטנים, חלב קוקוס, ציר עוף, רוטב דגים והסוכר ומביאים תוך בחישה לרתיחה עדינה.

  • מסירים מהאש ובוחשים עד לקבלת מרקם אחיד, מוסיפים את מיץ הלימון, טועמים ומתקנים במידת הצורך.


מצרכים למנה


  • 240 גרם אטריות/נודלס

  • 1 כפית שמן שומשום

  • 1/2 כוס עלי כוסברה

  • 1/2 כוס גפרורי גזר (אופציונלי)

  • 1/2 כוס כרוב אדום/לבן חתוך לרצועות דקות (אופציונלי)

  • 3/4 כוס פולי אדממה (אופציונלי)

הרכבת המנה


  • מניחים את האטריות בקערת ערבוב, מוסיפים את שמן השומשום ודואגים שיצפה את כל האטריות.

  • מוסיפים את הרוטב ומערבבים.

  • מוסיפים את עלי הכוסברה ומערבבים, אם מכינים עם ירקות זה הזמן להוסיף גם אותם לקערה, דואגים שכולם יצופו ברוטב

  • מעבירים לכלי הגשה ומקשטים במעט עלי כוסברה/בוטנים/שומשום


בתאבון!