top of page

סלט תאילנדי למון גראס ושרימפס

טעימה קולינרית מהצפון התאילנדי - "Yum Takrai", סלט למון גראס


והיום טעימה מצפון תאילנד, סלט קיצי קליל המשלב את כל הטוב מהמטבח התאי,הסלט קל מאוד להכנה ולא דורש מיומנות מיוחדת, הסלט הזה הוא אחיו התאום של ה "פלא גונג" או "יאם גונג" .

כמה פשוט ככה טעים !


יאם טקראי  או בשמו השני פלא גונג
סלט למון גראס ושרימפס

למון גראס : הכוכב הבלתי מעורער

המרכיב המרכזי בסלט הוא למון גראס, או בשמו התאי "takrai". הלמון גראס מעניק למנה את טעמה הייחודי והמרענן, ארומה עזה ולימונית שתגרום לכם להתאהב בו. לסלט אנחנו נשתמש רק בחלקים התחתונים של גבעולי הלמון גראס ולא בעלים הירוקים (איתם מכינים לרוב חליטת צמחים).


לצד הלמון גראס , הסלט כולל ירקות טריים ופריכים בצלצלי שאלוט, עלי קפיר ליים, נענע ופלפלים. כל ירק תורם את חלקו ליצירת חגיגה של צבעים, מרקמים וטעמים. ישנן גרסאות רבות לסלט הזה חלקן מכילות גם כוסברה המוסיפה רעננות עשבונית.


טיפים להכנת Yum Takrai מושלם:

  • השתמשו בלמון גראס טרי. ניתן למצוא בגינות רבות או בשווקים אסיאתיים ובחנויות טבע.

  • משתמשים רק בחלקו הלבן של הגבעול

  • פורסים את הירקות דק דק כדי להקל על האכילה.

  • טעימו את הרוטב לפני הוספתו למנה והתאימו את הטעם לפי הצורך.

  • ניתן להגיש את הסלט לצד אורז מאודה או אטריות.

מצרכים למנה זוגית

  • 10-12 שרימפסים נקיים וקלופים (למעט הזנב)

  • 4 בצלצלי שאלוט קטנים פרוסים דק דק

  • 0-4 פלפלים חריפים (תלוי בכם :-) ) פרוסים דק

  • 1/2 כוס גבעולי למון גראס פרוסים דק דק

  • 1/2 כוס עלי מנטה / נענע

  • 3-4 עלי קפיר ליים (טריים/קפואים) קצוצים דק דק

לרוטב

  • 2 כפות רוטב דגים

  • 3 כפות מיץ ליים/לימון

  • 1 כף סוכר דקלים

  • 2 כפות משחת צ'ילי תאילנדית

להגשה

אופציונלי - עלי חסה, מעט עלי כוסברה לקישוט



מרכיבי הסלט פרוסים ומחכים לרוטב

הכנה

  • מבשלים את השרימפסים (אפשר לאפות בתנור אם רוצים ) מעבירים לקערה שיצטננו.

  • בקערת ערבוב מאחדים את כל חומרי הרוטב מוסיפים את השרימפס והירקות הפרוסים, מערבבים עד לציפוי .

  • בכלי הגשה מניחים עלה חסה ועליו מניחים את הסלט .



בתאבון !

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page