סלט רענן וקליל שמאופיין בשילוב פריכות חריפות וחמצמצות נעימה, הכרובית מוקפצת לזמן קצר ושומרת על הפריכות הנעימה שלה, הפטריות מתחממות וסופגות את טעמי הקארי הירוק וקוביות הטופו מקבלות טיפול שיהפוך אותן לקריספיות בחוץ ורכות בפנים.
מצרכים
לטופו
1 כפית שמן
150 גרם טופו חתוך לקוביות של 1 ס"מ
1/2 כפית סוכר
1 כף רוטב סויה
לסלט
1 כף שמן
2 שיני שום פרוסות
1/2 כף מחית קארי ירוק (אם לא רוצים חריף אפשר 1/3 כף)
1/4 כוס מים
1 כוס של פרחי כרובית מופרדים לפרחונים קטנים (1 ס"מ)
3/4 סלסלת פטריות חתוכות גס
1/2 1 כפות רוטב סויה
1 כפית סוכר
חופן נבטים סיניים
2 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות דקות (רק החלק הירוק)
מעט כוסברה קצוצה לקישוט
1/2 לימון (לסחיטה מעל הסלט לפני ההגשה)
הכנה
מכינים את קוביות הטופו- מחממים כפית שמן במחבת לחום בינוני, מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים כ 2 דקות מוסיפים את הסוכר והסויה וממשיכים עוד כדקה שתיים עד להזהבה יפה של קוביות הטופו. מכבים את האש ומניחים להתקרר.
במחבת גדול/ווק מחממים כף שמן לחום בינוני גבוה, מוסיפים את שיני השום ומטגנים מעט, מוסיפים את משחת הקארי וממשיכים לטגן עוד כדקה. מוסיפים חצי מכמות המיים (זהירות מהאדים שיעלו), מוסיפים את שארית המים וממיסים את משחת הקארי במים (אם צריך אז תוסיפו כמה טיפות).
מוסיפים למחבת את פרחי הכרובית והפטריות ומקפיצים כ 2- 3 דקות, מוסיפים את רוטב הסויה והסוכר מערבבים וטעמים ( מתקנים טעמים במידת הצורך) הזהרו מבישול יתר הכרובית צריכה להשאר פריכה וקראנצ'ית.
מכבים את האש ומסיפים את הנבטים והבצל הירוק, מערבבים , מוסיפים את קוביות הטופו מאחדים בעדינות.
מעבירים לכלי הגשה, מקשטים בעלי כוסברה קצוצים וסוחטים לימון מעל.
בתאבון!
Comentarios