שלום לכולם, והיום מתכון לסלט קליל ומשביע שיכול להיות מאוד מגוון במענה שהוא נותן, בין אם כתוספת לארוחה, בין אם כמנת חלבון וירק, או אפילו כארוחת צהריים שלמה (לחובבי הסלטים לצהריים).
קל להכין אותו, חומרי הגלם לא מאוד מיוחדים ואת רובם ניתן להחליף בקלות במה שיש בבית.
אז בלי הקדמות מיותרות קדימה למתכון.
חומרים לרוטב
3 כפות מיץ לימון
1/2 1 כפות רוטב דגים
1 כפית סוכר
1 כף משחת צ'ילי
מי שאוהב חריף יכול להוסיף 1/2 -1 צ'ילי קצוץ דק
חומרים לסלט
1 קופסאת שימורים טונה מסוננת ממים/שמן (לפי בחירתכם) כ 110 גרם
1/2 - 1/4 בצל יבש לבן/סגול פרוס דק למדליונים (תלוי בגודל הבצל)
1 בצל ירוק חתוך דק
1 עגבניה חתוכה לקוביות דקות או 8-10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים (אני השתמשתתי בצהובות ואדומות)
1 גבעול סלרי (רצוי אחד קטן ורך מחלקו הפנימי של הסלרי) קצוץ דק
1 גבעול למון גראס קצוץ דק דק
3-4 כפות עלי כוסברה קצוצים גס
מעט בוטניםקלויים /קשיו/אגוז אחר לקישוט
עלי חסה להגשה
ההכנה
מכינים את הרוטב- מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בקערית עד לאיחוד ולהמסת הסוכר
בקערה מערבבים את כל חומרי הסלט למעט הבוטנים ועלי החסה מוסיפים את הרוטב ומערבבים בזהירות
מסדרים עלי חסה בכלי ההגשה מניחים את הסלט מעל ומפזרים מעט בוטנים קלויים מרוסקים
בתאבון!
Comments