הפעם אציג לכם מתכון לשיפודי עוף מהמטבח התאילנדי. השיפודים האלו נמכרים כמעט בכל פינת רחוב ומתחם אוכל בתאילנד, הם קטנים טעימים וממכרים.
זו עוד אחת ממנות הכניסה לעולם הטעמים התאילנדי ומצאתי שלא מעט ילדים בארץ אוהבים את הטעם (כולל השלשה הפרטית שלי), הבעיה היחידה עם השיפודים האלו היא שאף פעם אין מהם מספיק :-) .
מצרכים
500 גר' עוף חתוך לפיסות בעובי של 1 – ½ ס"מ ובאורך ורוחב של כ 3 ס"מ. שיפודים קטנים (15 ס"מ) . למרינדה
½ 1 כפות אבקת קארי
½ 1 כפית כורכום
½ 2 כפות רוטב סויה
½ 1 כפות סוכר דקלים
½ כוס קרם קוקוס
רוטב סטאי - להגשה בצד השיפודים
1 כף קארי אדום
1 כף מסמן קארי
3 כפות נוזל תמרינדי
1 כף סוכר/ סוכר דקלים
2 כפות בוטנים קלויים גרוסים
½ כוס קרם קוקוס
½ כוס חלב קוקוס
2 כפות רוטב דגים
הכנה
מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את העוף לפחות 30 דק', עדיף מספר שעות עד לילה לפני (במקרר).
הכנת נוזל תמרינדי - ראה כאן
מכינים את הרוטב:
מחברים את סוכר הדקלים, תמרהינדי ורוטב דגים בקערית. בסיר קטן על אש בינונית/ נמוכה מחממים כף שמן ומטגנים את משחות הקארי עד שמריחים את הארומה משתחררת. מוסיפים קרם קוקוס מערבבים וממשיכים לחמם עד להפרדות השומן, מוסיפים חלב קוקוס מאחדים לאחר מכן נוסיפים את נוזל התיבול שהכנו בצלוחית (סוכר, תמרינדי ורוטב דגים) ואת הבוטנים. ממשיכים לבשל ולצמצם את הרוטב עד לקבלת מרקם סמיך ומורידים מהאש.
צולים את השיפודים על הגריל או מחבת .
לא לשכוח לשמן מעט לפני כדי שלא ידבקו והיות ומדובר בנתחים קטנים ודקים להזהר מבישול יתר שייבש את הבשר, תו"כ הצליה מושחים מנוזל המרינדה.
מגישים לצד הרוטב מקשטים בעלי כוסברה.
Commentaires