• David

סופגניה תאילנדית Pa Tong Go ปาท่องโก๋

עודכן ב: 13 דצמ 2020

פוסט מיוחד לחנוכה (אבל לא רק). בצק שמרים מטוגן הוא לא נחלתו הבלעדית של חג החנוכה, יש גרסאות רבות לרעיון המופלא הזה המפיק עננים שמנמנים, פריכים מבחוץ ורכים מבפנים. היום אציג בפניכם את הגרסא הנמכרת בתאילנד של דונאטס סיניים הנמכרים כאוכל רחוב ביחוד בשעות הבוקר. היחוד של המתכון הזה הוא ההצמדה של שתי חתיכות בצק זו לזו באמצעות מעט מים טרם הטיגון יוצרת חלל אורירי במיוחד במרכז.

לכבוד החנוכה שדרגתי את צורת ההגשה שתתאים לאוירת החג.



מצרכים ל כ 25 יחידות

  • 300 גרם קמח

  • 2 כפות סוכר

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/4 כפית סודה לשתיה

  • 1/2 כפית אבקת אפיה

  • 1 כפית שמרים

  • 50 מ"ל חלב

  • 140-150 מ"ל מים

  • 1 כף שמן

  • שמן לטיגון

הכנה

את הבצק הזה הכנתי בקערה בלי מיקסר, מי שרוצה לעבוד עם מיקסר - מוזמן!



  • בקערה מערבבים את כל היבשים

  • יוצרים גומה במרכז ויוצקים את החלב וכמעט כל המים

  • מעבדים כ5-6 דקות עד קבלת בצק מעט דביק שניתק בקלות מהדופן (אם צריך מוסיפים עוד מעט מים).

  • מוסיפים את השמן וממשיכים לעבד עד הטמעות השמן בבצק

  • מכסים ומנחים לתפיחה עד להכפלת הנפח

  • מוצאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח

  • מוציאים את האויר ומשטחים למלבן של 20*50 ס"מ בעובי של כחצי ס"מ

  • חותכים לרצועות של 2*5 ס"מ

  • מחממים שמן לטיגון עמוק ל 160 מעלות (חום בינוני)

  • טובלים שיפוד/קש במים ונוגעים ומורחים ממש מעט מים בשליש האמצעי של פיסת בצק

  • מצמידים מעליה פיסת בצק ללא מים מהדקים קלות את המרכז, מותחים בעדינות ומחליקים לשמן

  • מטגנים תוך הפיכה בשמן בצורה מתמדת כדי שיתנפחו בצורה שווה.

  • מוציאים כאשר הגיעו לגוון מוזהב (הגוון יעמיק מעט גם אחרי שתוציאו)


הגשה

ניתן לקשט בדומה לסופגניות (אבקת סוכר, שוקולד, רויאל אייסינג וכ"ו)

לחלופין ניתן להגיש ללא ציפוי לצד קרם קוקס מומתק



בתאבון !








182 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול