מורנינג גלורי מוקפץ עם רצועות סינטה

מזג האויר החם מביא איתו שלל ירקות תאילנדים לווק שלנו, היום נכיר את ה"פאק בונג" הידוע בשמו מורנינג גלורי.



מורנינג גלורי מתהדר בשם העברי הפחות מחמיא לפופית או תרד מים. שייך למשפחת החבלבלים וקרוב של לפופית הבטטה המככבת בגינות רבות בארץ, את כינויו באנגלית הוא קיבל בשל הפרחים הלבנים הנהדרים הפורחים בבוקר.

שני אורחים נוספים בווק שלנו היום, החציל התאלנדי שהוא קטן ואינו מריר כמו קרובו הישראלי (אפשר לאכול אותו מאודה מעט ואפילו טרי), השני הוא הבזיליקום הקדוש/הולי בזיל/באי קפאו.

טיפ להצלחת המנה - אם להבת הכיריים שלכם מתקשה להשאיר ווק/מחבת לוהטים במהלך הבישול, רצוי לחלק את המצרכים לשתיים ואפילו שלוש "נגלות" יש הבדל דרמטי בין הקפצה בחום גבוה לזמן קצר לבין בישול מממושך. אם החום לא מספיק גבוה המצרכים יתבשלו באדי המים שיוצאים מהם ולא יצרבו על המתכת הלוהטת ונקבל מנה מיימית ומסמורטטת.


את הירקות ניתן להשיג בחנויות ובשווקים המתמחים.

תחליפים

הולי בזיל - אפשר להחליף בבזיליקום רגיל

חציל תאילנדי -אפשר להחליף בפטריות

מורנינג גלורי - אפשר להחליף בתרד ניו-זילנדי או עלי קייל (הטעם של המנה ישתנה מאוד אבל עדיין יהיה טעים)

מצרכים למנה זוגית


  • 5 שיני שום קצוצות דק

  • 3-4 פלפלים קטנים חריפים תאילנדים קצוצים דק

  • 200 גרם סינטה פרוסה לפרוסה דקות

  • 6-8 תרמילי שעועית ירוקה חתוכים לחתיכות באורך של 2-3 סמ

  • 4 חצילים תאילנדים חתוכים לרבעים לאורכם

  • צרור עלי מורנינג גלורי,כ 300 גרם, חתוכים גס (אפשר גם להשאיר שלמים)

  • צרור הולי בזיל קצוץ גס מאוד

  • צרור כוסברה קצוצה גס מאוד

לתיבול

  • 1 כף רוטב צדפות

  • 1 כף רוטב סויה

  • רבע כפית סוכר

הכנה


  • מחממים מעט שמן בווק לטמפרטורה מאוד גבוהה - עד שמתחיל ממש לעלות עשן.

  • מוסיפים את הפלפל והשום, מטגנים כמה שניות (נזהרים שלא ישרפו)

  • מוסיפים את הסינטה, השעועית והחצילים (אם הווק יבש אפשר להוסיף ממש מעט מים)

  • מקפיצים כ דקה וחצי עד שלוש - תלוי בטמפרטורת הווק שלכם.

  • מוסיפים את רוטב הצדפות, רוטב הסויה והסוכר, מאחדים .

  • מוסיפים את המורנינג גלורי מקפיצים עוד כדקה רק עד שמאבד מנפחו

  • מוסיפים את הבזיליקום מקפיצים עוד כדקה.

  • מכבים את האש ומוסיפים את הכוסברה - מערבבים היטב

  • מעבירים לכלי הגשה ונהנים



בתאבון!

51 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול