עננים לבנים עם מילוי עסיסי של בשר וירקות או במילה אחת Salapao !
למרות שמקורן הוא מהמטבח הסיני הלחמניות המאודות האלו נמכרות לרוב בדוכני הרחוב והשווקי המזון בכל רחבי תאילד, כאשר ההבדל בין חבלי הארץ השונים יהיה בעיקר בסוג המילוי.
המילוי הנפוץ ביותר הוא עם בשר לבן וירקות אך יש גרסאות עם עוף או עם נצרוני במבוק ושרימפס.
אני אציג לכם את הגרסא הנפוצה יותרוהנאמנת למקור ובסוף אציג לכם רעיונות לגיוון הטעמים והתאמה לחיך הישראלי.
* התאמות למתכון כשר נמצאות בסוף
הכמויות הן ל 16 לחמניות בערך
מצרכיים לבצק
400 גרם קמח
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
100 מ"ל חלב בטמפרטורת החדר
150 מ"ל מים
40 גרם חמאה מומסת
16 ריבועים של נייר אפיה 5*5 ס"מ בערך
מצרכים למילוי
400 גרם בשר לבן טחון (רצוי מנתח שמן יחסית)
1/2 גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
1/3 כוס שאלוט קצוץ דק
1/3 כוס בצל ירוק קצוץ דק
2 כפיות קמח תפו"א
1 כף רוטב צדפות
2 כפות רוטב סויה
1 כף סוכר
4 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל לבן
* שמיניות ביצה קשה
הכנה
מוסיפים את הסוכר והשמרים לחלב ומניחים ל כמה דקות עד שהשמרים יתחילו לתסוס
אל קערת המיקסר מנפים את הקמח (לא חובה) מוסיפים את המים, החלב עם הסוכר והשמרים ומערבבים מעט, מוסיפים את החמאה והמלח ומתחילים לעבד עד קבלת בצק חלק ואחיד כ 6-7 דקות (אם חסרים קצת מים אפשר להוסיף מעט כדי שהבצק לא יהיה קשה מדי).
משמנים את דפנות הקערה ומכסים בניילון נצמד ומניחים בצד עד להכפלת הנפח (עוברים להכנת המילוי).
מכינים את המילוי - מערבבים את כל חומרי המילוי היטב (עדיף ללוש עם היד) מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד שהבצק יהיה מוכן.
לאחר הכפלת הנפח מורידים את הבצק למשטח העבודה, מוציאים את האויר מגלגלים לנקניק ומחלקים ל 16 חתיכות (כל אחת כ 40 גרם) - מכדדרים כל חתיכה לכדור, מניחים על המשטח מכוסים למנוחה של 5-10 דקות.
פותחים כל כדור לעיגול כאשר משאירים במרכז מעט יותר בצק.
מניחים במרכז העיגול כדור מהמילוי (כף מלאה - כ 50 גרם) וסוגרים תוך צביטת השוליים בסיבוב.
מניחים כל לחמניה על ריבוע של נייר אפיה ומניחים במאדה לפני הנחתו על האדים ל 10 דקות בערך
בינתים מרתיחים מים בסיר המתאים למאדה ומאדים את הלחמניות כ 17-20 דקות.
התאמות
* למנה כשרה
במילוי מחליפים את הבשר הלבן בפרגיות קצוצות דק או בבקר, את רוטב הצדפות החליפו ברוטב סויה
בבצק את החמאה מחליפים בשמן ואת החלב במים
בתאבון!
Comments