• David

כרעי עוף על הגריל

וואי וואי כמה שהילדים שלי אוהבים את המנה הזו, הם קוראים לתיבול הזה "התיבול הרגיל" ובפעמים שבהם אני מכין עוף בתנור או חלילה בתיבול אחר אני מקבל נזיפות רשמיות על ה"יוזמה" להציג להם טעמים חדשים, הם לגמרי דוגלים בעקרון ש"אם זה לא מקולקל - אל תתקן".

התיבול מבוסס על בסיס של כוסברה,שום ופללפל לבן שמאוד נפוץ במטבח התאי , בתוספת סויה למליחות וסיה כהה לצבע ולסיום מעט סילאן להוספת מתיקות ועוד קצת צבע. מתקבל עוף עסיסי מאוד בפנים ופריך בחוץ.



מצרכים

  • 3 כרעי עוף נקיים

למשחת התיבול

  • 1/2 1 כפיות פלפל לבן שם

  • 1/2 1 כפיות זרעי כוסברה

  • 7 שיני שום קצוצות

  • 1 גבעול למון גראס קצוץ

למשרה(מרינדה)

  • משחת התיבול מהסעיף הקודם

  • 2 כפיות רוטב סויה כהה

  • 2 כפות רוטב סויה

  • 2 כפות סילאן תמרים טבעי



הכנה


  • במכתש ועלי כותשים לאבקה את זרעי הכוסברה והפלפל הלבן, מוסיפים את השום והלמון גראס וממשיכים לכתוש עד קבלת משחה אחידה

  • מעבירים את העוף לכלי/שקית להשריה - מוסיפים את משחת התיבול שהכנו קודם ואת שאר החומרים (סויה כהה, רוטב סויה וסילאן)

  • מעסים את העוף היטב במשרה ומניחים ל 3 שעות בצד

  • צולים על הגריל עד שמוכן (הטמפרטורה הפנימית צריכה להיות סביב 72-74 מעלות) 20-25 דקות על כל צד לערך (תלוי בעוצמת הגריל שלכם)

  • לפני שתשאלו- אפשר גם בתנור, יוצא מאוד טעים אבל פחות פריך



בתאבון!

הרשמה במייל