top of page

כנפי עוף ממולאות

במטבח התאי יש מגוון מנות רב, את אוכל הרחוב המהיר פשוט וקל כולנו מכירים, אבל מדי פעם נחמד לגוון עם מנה מושקעת שלא פוגשים באופן תדיר.



אז בפינת המנות המושקעות נכין כנפי עוף ממולאות, אננחנו צריכים למתכון הזה את כל 3 המפרקים של הכנף, אנו נטפל בשני המפרקים הראשונים ומהם נוציא את העצמות , והמפרק הקטן (הקרוי בישראל "זרת") ישאר כדי לשמור על שלמות הכנף בתהליכי הבישול ויוכל לשמש כידית אחיזה.

אין ספק שמדובר בתהליך גוזל זמן, אם אתם רוצים לקצר כאן אז אפשר להשאיר רק מפרק אחד מעל ה"זרת" כך שתהליך הוצאת העצם יהיה פשוט יותר.

המילוי שנעשה בו שימוש הוא קוביות גזר, פטריות שיטאקה נפלאות, אטריות שעועית, ובשר עוף טחון - נשתמש בבשר ירך כי הוא עסיסי יותר (פרגיות).

לאחר המילוי יהיו לנו שני שלבים של בישול - הראשון בו נאדה את הכנפיים בסיר אידוי, זה יבטיח בישול יסודי של בשר העוף במנה וייצב אותה לקראת השלב הבא.

בשלב השני נצפה את הכנפיים בפרורי לחם (כן כן ממש כמו שניצל) ונטגן.


הוצאת העצמות מהכנף נראית אולי מעט מורכבת אך ברגע שמבינים את העקרון מדובר בתהליך פשוט.

הדגש המרכזי לתהליך הוא לא לפגוע בעור במהלך הוצאת העצמות כדי שלא יזלוג מילוי החוצה בשלבי הבישול הבאים.

כדי להוציא את העצמות, נאתר בכל מפרק את רקמות החיבור של הבשר את העצם- מדובר ברקמות בצבע לבן ואותן נחתוך עם סכין, בהמשך עומרים עם הסכין לאורך העצם ומנתקים את הבשר מהעצם תוך הפשלה של החלקים שניתקנו החוצה (כמו שהופכים גרב), וכשמגיעים למפרק שוברים את החיבור ומוציאים את העצם.

יש בהמשך סרטון שממחיש את הוצאת העצמות.


לאחר הוצאת העצמות נמלא את הכנפיים, נקפיד למלא היטב אך בלי לדחוס, המילוי יתפשט מעט במהלך האידוי והעור יתכווץ מעט. לאחר המילוי מניחים את הכנפיים הממולאות על צלחת ומכניסים לסיר אידוי, אם אין לכם סיר אידוי אפשר להכניס צלוחית או קערה קטנה גבוהה הפוכה לסיר , למלא מים עד לאמצע גובה קערית להביא לסף רתיחה, את הצלחת עם כנפי העוף (או כל דבר אחר שתרצו לאדות מניחים על גבי הצלוחית ההפוכה, כך שהצלחת נמצאת מעל המים, סוגרים את המכסה ומאדים.

לאחר האידוי נצפה את הכנפיים בקמח, נטבול בבלילת ביצה ופרורי לחם - אפשר להשתמש בפרורי פנקו לקבלת ציפוי קראנצ'י ומרשים יותר.

מטגנים בחום בינוני גבוה עד שהכנפים מזהיבות, מוציאים ופורסים, מגישים לצד רוטב צ'ילי מתוק.


איך מוצאים את העצמות מהכנף











מצרכים למנה זוגית


2 כנפי עוף מנוקות היטב


למילוי

  • 2 פטריות שיטאקה חתוכות לקוביות קטנות מאוד

  • 1/4 כוס גזר חתוך לקוביות קטנות מאוד

  • 1/4 כוס בשר פרגיות טחון

  • 1/4 כוס אטריות שעועית מושרות במים וקצוצות דק דק


לתיבול

  • 1/2 כפית סוכר

  • 2 כפיות רוטב צדפות (אפשר להחליף ברוטב סויה)

  • 1 כפית רוטב סויה

  • 1 כפית שמן שומשום

  • 1/4 כפית פלפל לבן טחון

  • 1 שן שום (אופ')

  • 1 שורש כוסברה כתוש (אופ')



לטיגון

  • 1 כוס פרורי לחם/פנקו

  • 1/4 כוס קמח

  • 1 ביצה


להגשה

  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק


הכנה

  • מוציאים את העצמות מהכנפיים

  • מערבבים את חומרי המילוי והתיבול לתערובת אחידה

  • ממלאים את הכנפיים בתערובת המילוי, נזהרים לא לדחוס יותר מדי

  • מאדים את הכנפיים הממולאות כ 10 דקות

  • לאחר האידוי מצפים בקמח, טובלים בביצה ופרורי לחם ומטגנים בשמן עמוק בחום בינוני גבוה עד שמזהיבות.

  • מגישים לצד רוטב צ'ילי






128 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page