כדורי בשר בקארי אדום

בין אם כמנת פתיחה, או מנה שמביאים לפיקניק או לארוחת החג הכדורים האלו נטרפים בכל מצב.



הי, היום נכין מתאבן מהמם שמתפקד מעולה גם בתור המנה שאתם צריכים להביא למפגש החברתי/משפחתי.

כדורי בשר בקארי פנאנג. קארי פנאנג הוא ממשפחת משחות הקארי האדום, הוא עדין יותר בטעמו ואינו חריף ומתאים מאוד גם לילדים וגם למי שלא מחובבי האוכל החריף.

בניגוד למנות רבות מהמטבח התאי, המנה הזו לא מאבד מקסמה וטעמה גם בחימום ושורדת את הנסיעה לדודה היטב.

במתכון שאביא כאן נכין כדורי הבשר מהודו טחון אבל תרגישו חופשי להתנסות בסוגי בשר שונים כמו: עוף, בקר, בשר לבן כולם יתאימו כאן נהדר.

אם אין לכם קארי פנאנג (panang curry) אתם יכולים להשתמש במשחת קארי אדום רגיל (רק שימו לב שקארי אדום חריף יותר מקארי פנאנג) או קארי מסמן (massaman curry) שיתן טעמים יותר אוריינטליים.


הכמויות במתכון יספיקו ל 6 כמתאבן או חטיף


מצרכים

  • 500 גרם הודו טחון

  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

  • 1 ביצה L

  • 1/2 כפית מלח

  • רבע פית סויה כהה ( אופצינלי - רצוי אם משתשים בבשר עוף)

  • 1 כף שמן

  • 1/2 1 כוסות חלב קוקוס (375 מ"ל)

  • 2 כפות משחת קארי פאנאנג/ קארי אדום

  • 1/2 כוס מים

  • 1 כף רוטב דגים (אם אין אפשר רוטב סויה במקום)

  • 1 כף סוכר דקלים/דמררה (או 3/4 כף סוכר לבן)

  • 3 עלי קפיר ליים (בארץ יש רק מיובשים) קרועים לחצי - אופציונאלי

  • 1/4 כוס נצרי במבוק פרוסים ומסוננים ממים (מגיעים בקופסת שימורים) אפשר להחליף בתירס גמדי או לבבות דקל

  • 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים

*מי שרוצה מנה חריפה יכול להוסיף 1/2 כפית צ'ילי יבש לבשר



הכנה

  • בקערה מערבבים את הבשר, הג'ינג'ר ביצה ומלח (וצ'ילי אם בא לכם חריף) לעיסה אחידה

  • מוציאים מהמסה כמות של כפית גדושה ויצרים כדור בעזרת הידיים (אפשר לשמן/להרטיב מעט את הידים כדי להפחית הדבקות של העיסה ), מניחים את הכדורים המוכנים על צלחת.

  • מחממים מחבת לחום בינוני עם כף שמן, משחימים את כדורי הבשר מכל הצדדים ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.

  • אם התפרקו לכם חתיכות מהקציצות ונשרפו, אפשר לנקות את המחבת ולההמשיך לשלב הבא בחום בינוני ועם כף שמן

  • מוסיפים למחבת את חלב הקוקוס מביאים לרתיחה עדינה תוך ערבוב מדי פעם למשך 5 דקות

  • מוסיפים את משחת הקארי ומערבבים עד להמסה מלאה של משחת הקארי מוסיפים את עלי הקפיר ליים ומבשלים כ 2 דקות

  • מחזירים את כדורי הבשר למחבת ומגבירים את החום לבינוני גבוה, מוסיפים את המים, רוטב הדגים, סוכר, נצרי הבמבוק.

  • מנמיכים את האש כך שהנוזלים יהיו ברתיחה עדינה ומבשלים עוד כ 3-4 דקות תוך ערבוב מדי פעם.

  • טועמים ומתקנים במידת הצורך

  • מעבירים לכלי הגשה ומקשטים עם כוסברה קצוצה ומגישים מיד.

  • אם אתם לוקחים את המנה אתכם אז את הכוסברה פזרו רק לאחר חימום המנה ומיד לפני ההגשה.



בתאבון !



197 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול