זו אחת ממנות הדגים היחידות שאני מכיר שמצליחה לגרום גם לשונאי דגים לטעום ולאהוב, השילוב של ג'ינגר למון גראס ושום מצליח לנטרל חלק מהריחות החזקים של הדג ולתת טעם כזה שאפילו הילדים אוהבים.
את המנה הזו מכינים לרוב עם דגי מים מתוקים שטעמם לרוב עדין יותר מדגי ים, הפעם בחרתי לשנות קצת והכנתי את המנה עם דניס.
כל דג לבן יתאים פה כמו הברמונדי - לגבי דגי ים רק אלו בעלי הטעם העדין כמו דניס יצלחו למלאכה.
לדניס טעם עדין והוא מתמסר לתערובת התיבול ומקבל בשימחה אתטעמי הלמון גראס השום והג'נג'ר - למי שפוחד מהכוסברה ארגיע ואומר שהיא אינה דומיננטית ומשתלבת היטב במכלול הטעמים .
התיבול שאני משתמש בו כאן הוא אינו חריף כלל ומתאים גם לילדים, מי שרוצה "להקפיץ" מעט את הטעם יוכל להשתמש גם במעט פלפלי צ'ילי במילוי - או להכין מטבל מתאים כמו NAM PRICK
המצרכים
שורש ג'ינג'ר כ 1-2 ס"מ עבור כל דג
גבעול למון גראס (1 לכל דג)
2 שיני שום לכל דג
כמה גבעולי כוסברה
מלח גס
מעט שמן
אופן ההכנה:
קולפים את שורש הג'ינג'ר (הכי טוב עם כפית!) ופורסים לפרוסות דקות,
גם את שיני השום פורסים לפרוסות דקות,
את הלמון גראס פורסים לפרוסות אלכסוניות (משתמשים רק בחלק בתחתון - כל עוד רואים טבעות סגולות)
ממלאים את בטן הדג בכל הטוב הזה ולא שוכחים להוסיף כמה גבעולי כוסברה.
מושחים את הדג בשמן מפזרים מלח גס משני הצדדים, סוגרים בנייר כסף ואופים ב 180-200 מעלות כ 20 דק'.
לאחר שהדג מוכן - מחלצים מנייר הכסף - מעבירים לצלחת הגשה ומתענגים.
בתאבון !
Comments