מנת נהדרת של דג טעים מלווה בשעועית ירוקה קריספית, הפעם השתמשתי בשעועית ירוקה הולנדית (בעבר נקראה טורקית) הנמצאת בשפע בשווקים בעונה זו, ויש לה מקרם קריספי ומתפצח.
לשעועית ההולנדית צבע ירקרק אבל אנחנו נעביר אותה תהליך של חליטה במים רותחים וצינון במי קרח שיעצים את צבעה והיא תקבל גוון ירוק חזק.
את הדג והשעועית מלווה רוטב תאי אופייני מבוסס על מיץ ליים שום וצ'ילי קל להכנה ואינו דורש מצרכים מיוחדים.
בואו נתחיל
מצרכים
1 ברמונדי נקי, חתוך ומפולט
150 גרם שעועית הולנדית (שטוחה) חתוכה לרצועות אלכסוניות ברוחב של 1/2 ס"מ
לרוטב
6 כפות מיץ ליים/לימון
3 כפות רוטב דגים
1/2 1 כפיות סוכר
4 שיני שום גדולות קצוצות דק
1-2 צ'ילי קצוצים דק (עדיף אחד ירוק ואחד אדום)
הכנה
מכינים את הרוטב- מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בקערה עד המסת הסוכר, טועמים ומאזנים טעמים (שכחתם מה זה אומר- הנה פוסט בדיוק על זה)
מכינים סיר קטן עם מים רותחים וקערה עם מי קרח
חולטים את השעועית במים הרותחים למשך כ 2 דקות ומעבירים למי הקרח לעצירת הבישול, מוציאים מהמים ומסננים
במחבת מחממים מעט שמן לחום גבוה
צולים את הדג עם העור כלפי מטה כ 3-4 דקות , הופכים ומבשלים עוד כ 3 דקות
מעבירם את השעועית והדג לצלחת הגשה, יוצקים מהרוטב ונהנים
בתאבון!
Comments