top of page

ביצי החותן- Kai Loog Keuy ไข่ลูกเขย

עודכן: 2 בינו׳ 2021

מנת חלבון מקסימה וקלה מאוד מתאימה לילדים, נהדרת ליד אורז לארוחת הערב או כמנת צד כחלק מארוחה.



אני לא חושב שמישהו באמת יודע מה מקור השם של המנה, אחרי שהנחנו את נושא השם מאחורינו, אני חושב שזו הזדמנות נפלאה להכיר טכניקה שלא מוכרת מאוד במחוזותינו והיא הטיפול הכפול בחלבונים.

בטכניקה שמודגמת כאן אנחנו מבצעים שתי מניפולציות על החלבון בביצה הראשונה היא תהליך הקרישה אותו אנו מעבירים בבישול במים ולאחר מכן במהלך הטיגון אנחנו משתמשים בחום הגבוה יותר של השמן בכדי ליצור תגובת מאירד (השחמה) בחלקה החיצוני של הביצה.

המתכון המקורי עושה שימוש בביצי ברווז, אבל משום שביצים אלו לא נפוצות בארץ המרתי אותן לביצי תרנגולת, שאר המתכון נאמן למקור.

הרוטב שהוא שילוב של חמוץ (תמרהינדי), מתוק (סוכר דקלים) ומלוח (רוטב דגים), פשוט מאוד להכנה וכולל בעיקרון שילוב של החומרים בישול וצמצום הרוטב להעצמת הטעמים.

אל תרתעו מעוצמת הטעמים של הרוטב, זכרו הוא אמור לתבל את חצי הביצה הנמצאת תחתיו ואת שאר התוספות שלנו.


מצרכים

שמן לטיגון


לביצים

4-5 ביצים קשות קלופות



לקישוט

3-4 בצלצלי שאלוט פרוסים

3-4 שיני שום פרוסות

1 פלפל חריף מיובש (אופ')

עלי מנטה/כוסברה טריים


לרוטב

1 כוס נוזל תמרהינדי (להכנה ראה כאן, או מוכן)

2 כפות סוכר דקלים/לבן

2 כפות רוטב דגים




הכנה

  • מוזגים שמן טיגון לסיר מדליקים את האש

  • מוסיפים את השאלוט לשמן הקר ומטגנים עד שמשחים - שמרו על אש בינונית

  • מוציאים את השאלוט מעט לפני ההגעה לצבע הרצוי- הם ימשיכו להשחים גם אחרי ההוצאה, מניחים על נייר סופג

  • מכבים את האש ומוסיפים את שיני השום הפרוסות - כיבינו את האש כדי ששיני השום לא תשרפנה, לאחר כדקה שתיים אפשר להדליק שוב את האש לחום בינוני - שימו לב לא לשרוף את השום - הוא הופך מר מאוד!

  • מוציאים את השום לנייר סופג

  • אם אתם רוצים פלפל חריף זה הזמן לטגן את הפלפל המיובש ( 15-20 שניות) עד שצבעו מעמיק

  • מנקים את השאריות מהשמן ומגבירים את האש - ממתינים שהשמן יתחמם מאוד ( 180-190 מעלות)

  • מוסיפים את הביצים ומטגנים עד שהן מקבלות קראסט זהוב מכל הצדדים, מוציאים לנייר סופג

הכנת הרוטב


  • באותו ווק/סיר - מנקזים את כל השמן ומשאירים בערך כף אחת של שמן

  • מוסיפים את רוטב התמרהינדי, סוכר הדקלים ורוטב הדגים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד המסת סוכר הדקלים (שימו לב אם נדרש להוסיף מעט מים כדי לסייע בתהליך)

  • מבשלים ומצמצמים על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך

  • מכבים ומורידים מהאש

הרכבת המנה

  • חוצים את הביצים המטוגנות לאורכן

  • מפזרים על כל אחת מעט שאלוט ושום מטוגנים

  • יוצקים מעט רוטב ומקשטים בעלה נענע/כוסברה/פטרוזיליה

  • מגישים לצד אורז לבן

בתאבון!



60 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page