• David

אטריות מתוקות בקרם קוקוס (SA-RIM)

עודכן ב: 28 יול 2020

צמחוני | כשר | טבעוני

קינוח קר לקיץ חם, מנה צבעונית יפה וטעימה.

אם אשאל אתכם אלו קינוחים אתם מכירים, סביר להניח שהתשובות שאקבל יהייו קינוחים מהמטבח האירופאי\אמריקאי\מזרח תיכוני, מעטים האנשים שמכירים את הקינוחים מהמטבח התאי, והגיע הזמן להתחיל לטפל בנושא :-).



הקינוח מבוסס על אטריות שעועית (mung beans) כאשר בגרסא האוטנטית מכינים את האטריות מקמח העשוי מהשעועית, היות ואת הקמח הזה קשה להשיג בארץ ותהליך ההכנה הוא לא פשוט מאוד, ומאידך את אטריות השעועית הדקות אפשר למצוא בכל רשת שיווק.

התאמתי עבורכם את המתכון בהתאם.


המצרכים



אטריות שעועית (מושרות במיים כשעתים טרם ההכנה) כ 30-40 גרם לסועד.










צבעי מאכל טבעיים- מכינים מחליטה של פרחי Roselle מיובשים ופרחי Butterfly pea עליהם אפשר לקרוא כאן .



חולטים כ 10 גרם של פרחים ב 1/4 כוס מים רותחים ומניחים להתקרר (כל סוג בכוס נפרדת).

למי שאין, יכול להשתמש בצבעי מאכל קנויים או לוותר על הצבעים- הם לא משפיעים על הטעם.







200 מ"ל של קרם קוקוס

1/4 כפית מלח


100 גרם מים

100 גרם סוכר


1/2 כוס קרח כתוש


הכנה


בסיר קטן מחממים את קרם הקוקס עם המלח מביאים עד לסף רתיחה ומכבים את האש - מניחים להתקרר.


בסיר קטן שני מחברים את הסוכר והמים מבשלים 3-5 דקות עד להמסה של הסוכר מכבים את האש ומניחים להתקרר.


מסננים את האטריות ממי ההשריה ומוסיפים להם כחצי ליטר מים רותחים, מניחים לאטריות כחצי דקה-דקה במים הרותחים ומסננים.

מחלקים את האטריות ל 3 קעריות, לקערית אחת מוסיפים את נוזל החליטה של ה Butterfly pea (כחול), לקערה שניה את נוזל החליטה של ה Roselle (אדום) ובקערה השלישית מעט מים, כדי שהאטריות לא תתיבשנה ותדבקנה.


מניחים לאטריות לספוג את הצבע במשך כ 5 דקות ובנתיים מרסקים את הקרח.

לאחר 5 דקות מסננים את הנוזלים ועוברים להרכבת המנה.





הרכבת המנה

בצלחת עמוקה מניחים כמויות שוות של האטריות הצבעוניות ( אדום, כחול ולבן ).

מוזגים כמות שווה של קרם קוקוס וסירופ סוכר

במרכז עורמים מנה יפה של קרח, מקשטים ומגישים.








44 צפיות0 תגובות

הרשמה במייל