היחוד של המנה הזו הוא רוטב הפלפל המיוחד שלה, הכנת הרוטב דורשת מעט השקעה אבל הטעם שווה כל דקה שתשקיעו.
המנה הזו במקור מוגשת עם בשר סרטן, אבל גם הסורימי עושה כאן עבודה טובה, ומי שלא חובב דגים אפשר בשקט להחליף לחזה עוף או טופו.
המצרכים לרוטב
2 פלפלים יבשים גדולים - מנוקים מחרצנים, חתוכים לחתיכות גסות ומושרים במים חמים ל 10 דקות
1/2 כפית מלח
1 כף שום כתוש
1שאלוט קצוץ דק
1 כף שמן
2 כפות סוכר
2 כפות רוטב תמרהינדי
1/2 1 כפות רוטב דגים
המצרכים למנה
150 גרם אטריות אורז מושרות במים לפחות 30 דקות (רצוי שעתיים)
50 גרם בשר סרטן/עוף/טופו
1/2 1 כפות שמן
3 כפות מים
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות/או חופן נבטים
2 בצלים ירוקים קטנים (או אחד גדול) קצוצים דק
הכנה
מכינים את הרוטב
מסננים את הפלפלים מהמים ומעבירים למתש ועלי עם מלח ומעבדים למשחה חלקה (אפשר במעבד מזון).
מוסיפים את השום הכתוש והבצל וממשיכים בעיבוד על לאיוד למשחה חלקה (קל מאוד במכתש ועלי מעט קשה יותר במעבד מזון- היות והוא חותך ולא מועך).
מוציאים את המשחה לכלי, מחממים מחבת לחום בינוני גבוה עם 1 כף שמן
מטגנים את המשחה בשמן החם, כשמתחילים להשתחרר ניחוחות הבישול מוסיפים רוטב דגים, תמרהינדי וסוכר מאחדים, מנמיכים מעט את האש ומבשלים עוד כ 5-7 דקות עד שהרוטב הופך סמיך.
מכבים את האש, מצננים ומעבירים לקערית.
הכנת המנה
בווק/מחבת מחממים שמן לחום בינוני
מסננים את האטריות מהמים ומעבירים לווק, מערבבים כך שהאטריות יצופו בשמן, מוסיפים את המים ומבשלים את האטריות כדקה.
מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.
מגבירים את האש, מוסיפים את הבשר והירקות ומקפיצים עד איחוד (להזהר מבישול יתר של האטריות)
מכבים את האש מעבירים לכלי הגשה ומגישים מיד לצד ירקות טרים
בתאבון!
Comments