top of page

אבני אודם ויהלומים - ערמוני מים בקרם קוקוס

עודכן: 11 במאי 2023

הקינוח התאילנדי שנכין היום מתאים מאוד לימים החמים העומדים בפתח. אבני חן אדומות ויפות מערמוני מים עם קוביות אננס צהבהבות ויהלומי קרח בקרם קוקוס בניחוח משכר. זהו קינוח מסורתי בשם טאבטים קרופ (Tabtim krob), קוביות ערמוני המים האדומות נראות כמו גרעיני רימון או אבן אודם וזה מקור השם (טאבטים- רימון/אבן אודם)

קינוח תאילנדי ערמוני מים ואננס בקרם קוקוס

המנה מותאמת לחומרי הגלם הנמצאים בארץ, המתכון המקורי דורש עישון קרם הקוקוס בנר מבושם ושימוש בעלי פנדן שקשה מאוד למצוא בארץ. כתחליף אנחנו נשתמש בעלי נענע שיתנו רעננות נוספת למנה.


מצרכים למנה זוגית:


  • 1/4 כוס ערמוני מים

  • 1/4 כוס עמילן טפיוקה

  • 1/4 כוס קוביות אננס (טרי/משומר) אפשר להחליף במנגו או כל פרי שאוהבים

  • 1 כוס קרח כתוש

  • 1 כוס קרם קוקוס

  • 1/4 כפית מלח

  • 1/4 כוס סוכר

  • 1/2 כוס עלי נענע/מנתה

  • מעט סירופ פטל/מיץ סלק/צבע מאכל טבעי



הכנה

  • מכינים תמצית נענע - מוסיפים לעלי הנענע חצי כוס מים רותחים - ממתינים כ 10 דקות, מוציאים את העלים מהמים וסוחטים היטב וזורקים את העלים.

  • מכינים את קרם הקוקוס- בסיר קטן מחממים את קרם הקוקוס, מלח, סוכר וחצי מתמצית הנענע שהכנו מערבבים עד להמסת הסוכר טועמים ומסירים מהאש.

  • חותכים את ערמוני המים לקוביות ומשרים בסירופ הפטל כ 5 דקות, לאחר מכן מעבירים לעמילן הטפיוקה - מצפים היטב מכל הדדים .

  • מעבירים את קוביות הערמונים לסיר עם מים רותחים ומבשלים כדקה (עד שהם צפים) מוציאים מהסיר ומעבירים לקערת מי קרח לעצירת הבישול.

  • מסננים את הערמונים מהמים הקרים, מעבירים לכלי הגשה יחד עם קוביות האננס, קרח כתוש וקרם הקוקוס.


קינוח תאילנדי ערמוני מים ואננס בקרם קוקוס

בתאבון!



211 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page